Les empreses catalanes aposten per l’IoT com a principal tecnologia per innovar

Un 34% de les companyies del territori preveu invertir en innovació digital durant el 2022

Categories:

Redacció

El 'big data' i la intel·ligència artificial són les altres dues tecnologies més preuades
El 'big data' i la intel·ligència artificial són les altres dues tecnologies més preuades | CC0

La internet de les coses (IoT) és la tecnologia preferida per les empreses catalanes a l’hora d’innovar i invertir diners en transformació digital. Així ho ha assegurat aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha extret la dada del nou Baròmetre de la Innovació a Catalunya elaborat per ACCIÓ (l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball). D’acord amb l’informe, el big data i la intel·ligència artificial (IA) són les altres dues tècniques per les quals més aposten les companyies del Principat.

L’estudi d’ACCIÓ, elaborat confeccionat a partir d’una enquesta a 1.200 empreses catalanes amb més de nou treballadors, assenyala que el 34% de les corporacions té pensat invertir en transformació digital durant el 2022, nou punts percentuals més que l’any passat. “És molt rellevant que cada cop més empreses incorporin tecnologies vinculades a la indústria 4.0 perquè és l’única via cap a la competitivitat en el context actual”, ha declarat Torrent, que també ha destacat que aquest increment “és la prova que Catalunya continuarà sent un pol de referència a Europa, plenament adaptada a les demandes d’una activitat industrial digitalitzada i sostenible”.

De fet, el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ registra que fins al 51% de les companyies amb seu a Catalunya van dur a terme alguna activitat d’innovació durant el 2021, generalment relacionada amb nous productes, sistemes TIC o desenvolupament del procés de negoci. Un 54% de les empreses que van innovar esperen com a conseqüència un augment de la facturació, mentre que un 50% creuen que pujarà la productivitat i un 16%, que crearà nous llocs de treball.

Innovació sostenible

L’informe d’ACCIÓ també monitora les inversions en transformació sostenible de les empreses catalanes, una acció que van prendre el 32% de les companyies el 2021. Enguany, el Baròmetre calcula que fins al 43% de les corporacions invertiran en aquest àmbit, en què destaquen les innovacions relacionades amb la recuperació de recursos i la utilització de materials reciclats, l’aprovisionament de materials certificats amb criteris sostenibles i les inversions en el cicle de producte, entre altres.