Descobrint les entranyes del Windows 11

José María Delgado Cabrera publica un manual apte per a usuaris que necessiten adquirir les bases de l’últim sistema operatiu de Microsoft i per a persones amb coneixements per a la configuració avançada

Categories:

Adrián Trigueros / Libelista

El manual 'Windows 11' de José María Delgado és una guia tant per a principiants com per a experts del sistema operatiu
El manual 'Windows 11' de José María Delgado és una guia tant per a principiants com per a experts del sistema operatiu | Microsoft

El 5 d'octubre de 2021, Microsoft va presentar al món una nova versió del popular sistema operatiu Windows donant un canvi de direcció al seu programari, començant per fer-lo gratuït, simplificant eines, amagant opcions reservades als més experts i mostrant un aspecte més lleuger i organitzat. Si a tot això li afegim un gran enfocament en la seguretat del seu sistema, considerem que bé val la pena invertir temps a conèixer l'eina que usem tots els dies per a treure-li el màxim rendiment.

José Maria Delgado Cabrera, escriptor del manual Windows 11 i altres obres (Office 2021 i Photoshop 2022, tots dos editats per Anaya Multimedia), és un expert en la matèria amb més de 20 anys d'experiència en el sector i això es reflecteix en aquesta obra. Windows 11 és un llibre imprescindible que presenta de manera estructurada i simple tots els aspectes que un usuari mitjà pot necessitar, començant pel més bàsic per a acabar tenint un clar maneig d'aquesta tecnologia.

Per als amants de la informàtica i la productivitat, en llegir aquesta obra sentiran que flueixen per les seves pàgines, ja que els guia i els mostra totes aquestes genials eines disponibles, donant-los una perspectiva de perquè van ser creades i quin problema resolen. Amb un llenguatge senzill i pràctic, se'ls farà un plaer llegir-la i rellegir-la tant a l'usuari que s'està iniciant com al més familiaritzat.

"'Windows 11' és un llibre imprescindible que presenta de manera estructurada i simple tots els aspectes que un usuari mitjà pot necessitar"

El llibre comença explicant els requisits per instal·lar Windows 11 (no tots els PCs els compleixen), analitzant el que són els usuaris i els comptes Microsoft (tema confús en general), continua presentant el nou escriptori i les seves noves funcions com la multifinestra o el multiescriptori fins a arribar a la personalització de l'espai de treball. Prossegueix amb eines d'ús diari (ginys) que donen informació actualitzada com el temps o les notícies de manera accessible. Després, fa un repàs per totes les funcions bàsiques com instal·lar impressores, control d'àudio o millorar aspectes relacionats amb el monitor.

Una vegada coneixem tot l'essencial, ens ensenya el funcionament de la nova botiga d'aplicacions (Microsoft Store), a la qual contínuament afegeixen contingut i noves funcionalitats. Finalment, ens ofereix totes les eines opcionals de l'entorn Microsoft que s'adapten perfectament, com és el navegador Edge, el núvol d'emmagatzematge d'arxius One Drive, la plataforma de correu, el calendari i altres aplicacions.

El llibre repassa des dels aspectes més bàsics del sistema operatiu, fins a l’ús d’eines determinades com Edge i One Drive, i la configuració de xarxes i qüestions de seguretat

Afegeix uns últims capítols relacionats amb la protecció infantil per limitar el seu ús, i aspectes més tècnics de xarxes, internet, seguretat i administració de sistema per als quals se sentin més aventurers o siguin més experimentats i vulguin aprofundir en la matèria.

Etiquetes