Feceminte reivindica el talent tecnològic als Premis Connexió

Els guardons d’enguany reconeixen les aportacions empresarials i personals al sector de les telecomunicacions, amb especial atenció a l’àmbit local

Categories:

Redacció

Els guanyadors de la XXI edició dels Premis Connexió
Els guanyadors de la XXI edició dels Premis Connexió | Feceminte

Després de dos anys d’aturada per culpa de la pandèmia, la Federació Catalana d'Empreses de Telecomunicacions (Feceminte) ha celebrat de nou l’acte d’entrega dels Premis Connexió, els guardons que reivindiquen la transformació tecnològica i els avenços en el camp de les telecomunicacions. Enguany, l’entitat ha celebrat la XXI edició dels reconeixements durant el DMTForum, l’acte coorganitzat amb el Centre d’Estudis sobre el Cable (CECABLE) on els professionals del sector han reclamat una major responsabilitat econòmica de les plataformes VOD en la inversió en infraestructura de fibra òptica.

L’Associació Manlleu Quatre ha guanyat el Premi Connexió a la Iniciativa Institucional, el guardó que reconeix les aportacions d’empreses i entitats amb impacte en l’àmbit social, econòmic, tecnològic o científic relacionades amb les telecomunicacions i les TIC. L’associació ha estat treballant durant els darrers anys per convertir la ciutat de Manlleu en un clúster d’Indústria 4.0 a través de formacions obertes a la ciutadania i acompanyaments a empreses per créixer en aquest sector.

Per la seva banda, la Cooperativa Pinergia s’ha endut el Premi Connexió al Dinamisme Empresarial. L’entitat, ubicada a Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya), ofereix serveis de fibra òptica i telefonia a través d’un model energètic “descentralitzat, sostenible, eficient i proper”. En l’àmbit personal, el periodista Cinto Niqui ha rebut el Premi Connexió a l’Excel·lència Professional per la seva tasca de divulgació de la tecnologia a través del programa L’Altra Ràdio, de Ràdio 4, mentre que Josep González també ha estat reconegut per la seva col·laboració amb Feceminte durant la seva etapa com a president de PIMEC.