Indra registra pèrdues per valor de 75 milions d’euros per la covid-19

La companyia tanca el primer semestre amb una caiguda dels ingressos malgrat que assoleix un rècord de cartera

Categories:

Redacció

La covid-19 afecta el negoci d'Indra
La covid-19 afecta el negoci d'Indra | Indra

Indra ha tancat el primer semestre del 2020 amb unes pèrdues netes de 75 milions d’euros a causa de la caiguda dels ingressos per la covid-19. La companyia va guanyar 34 milions d’euros durant el mateix període de l’any anterior, segons ha informat en un comunicat. Pel que fa a la contractació, ha augmentat un 8,1% i ha assolit els 2.087 milions d’euros; i la cartera, ha assolit un nou rècord amb un creixement del 15,3%, uns 5.094 milions d’euros.

El gruix de les pèrdues s’ha registrat en el segon trimestre amb 81 milions d’euros davant els 16 milions d’euros que va guanyar el mateix període del 2019. Els ingressos van caure un 7,6% reportat i un 4,5% en moneda local, fins als 749 milions d’euros, mentre que en la contractació va augmentar un 8,5% reportat i un 12,4% en moneda local, fins als 1.067 milions d’euros. Tot i que tots els sectors han patit les conseqüències de la pandèmia, els àmbits amb més afectació són la indústria i el trànsit aeri. En canvi, els mitjans de pagament i les utilities han pogut mantenir-se.

Per zones, Espanya, Amèrica Llatina, Itàlia i els països exportadors de petroli s’han vist “profundament afectats” amb la perspectiva d’una millora progressiva per al 2021, apunten en la comunicació.

Minsait redueix l’impacte

Minsait ha pogut resistir els efectes del coronavirus durant el primer semestre de l’any. Les vendes han crescut un 1,7% en moneda local, però han caigut un 1,6 en termes reportats, fins als 979 milions d’euros. El creixement en Telecom i Media (10,3%), Serveis financers (5,5%) i Energia i Indústria (1,6%) han compensat la caiguda en Administracions Públiques (9,1%).

Espanya, que representa el 53% de les vendes, ha registrat un descens del 0,7% de gener a juny. A Europa la davallada s’ha situat en el 18%, mentre que Amèrica ha estat del 6,6%.

Por zonas geográficas, las ventas descendieron un 0,7% en el primer semestre en España, que representa el 53% de las ventas totales. En América, que supone un 20% de las ventas totales, aumentaron un 6,6%; mientras que en Europa, que representa un 18% de las ventas totales, descendieron un 1,7%, y en AMEA, que supone un 9% de las ventas totales, bajaron un 9,5%.