Barcelona és la sisena ciutat del món preferida pels nòmades digitals

La capital catalana és molt valorada per la seva velocitat d’internet, però no tant pel seu clima ni pel preu dels lloguers

Categories:

Redacció

Un estudi de Savills destaca la velocitat d'internet i les connexions aèries de la ciutat comtal
Un estudi de Savills destaca la velocitat d'internet i les connexions aèries de la ciutat comtal | AL PHT Air Picture TAVISA (Imatges Barcelona)

Un estudi elaborat per l’empresa britànica de serveis immobiliaris Savills determina que Barcelona és la sisena ciutat més ben valorada per viure per part dels nòmades digitals, aquells treballadors, habitualment del sector tecnològic, que aprofiten els beneficis del teletreball per viatjar pel món mentre desenvolupen les seves obligacions laborals. Els autors de la recerca han analitzat 15 de les principals destinacions del mercat immobiliari en funció de les necessitats d’aquests professionals a llarg termini, i els resultats donen a Lisboa el premi a millor població.

L’estudi de Savills té en compte cinc aspectes principals: la velocitat d’internet, la qualitat de vida, el clima, les connexions aèries i el preu dels lloguers. De tots aquests factors, Barcelona destaca especialment en la qualitat de la seva connectivitat, que rep una valoració de 8,91, la segona més alta del rànquing (només per darrere de Miami, que ocupa la segona posició global). La ciutat comtal també excel·leix en connexions aèries gràcies a l’Aeroport del Prat, situant-se tercera en aquest apartat. Tanmateix, Savills envia Barcelona fins a la desena posició (de quinze ciutats) en les categories de clima i preu dels lloguers, mentre que en qualitat de vida aconsegueix una posició mitjana, la setena plaça.

A escala global, és notori l’atractiu que suscita Portugal per als nòmades digitals. El país veí no només té Lisboa al capdavant del rànquing, amb bones valoracions en totes les categories analitzades i el lideratge en qualitat de vida; sinó que també és capaç de fer entrar a la classificació l’Algarve, regió del sud que ocupa la quarta plaça de la taula. Pel que fa a la resta de posicions, Miami s’endú la plata amb la millor valoració en rapidesa d’internet, mentre que Dubai és tercera amb la millor connectivitat aèria.