Catalunya ja té el seu observatori de tecnologia ‘blockchain’

L’organisme avaluarà les tendències, les iniciatives i l’aplicació dels avenços de les cadenes de blocs al territori

Categories:

Redacció

La identitat digital, la governança, l’agricultura, l’entreteniment, el turisme o la salut són sectors potencials de l'ús de la tecnologia blockchain
La identitat digital, la governança, l’agricultura, l’entreteniment, el turisme o la salut són sectors potencials de l'ús de la tecnologia blockchain | WorldSpectrum / Pixabay

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa l’Observatori de Tecnologies Blockchain en el marc de l’estratègia de promoció d’aquesta innovació.L’objectiu de l’organisme és identificar, catalogar i analitzar les tendències del desplegament de les tecnologies de cadenes de blocs i de registre distribuït (DLT) i generar l’espai per compartir conclusions, anàlisis i aprenentatges de bones pràctiques.

La primera acció de l’Observatori ha estat iniciar el mapatge dels agents que configuren l’ecosistema de tecnologies blockchain i DLT a Catalunya per identificar les iniciatives que desenvolupen al territori i incentivar sinergies i complicitats entres ells. Totes les propostes es recolliran amb la publicació de casos reals d’ús amb les solucions i oportunitats per crear o transformar el sector productiu on s’apliquen.

Els sectors potencials són diversos i inclouen alguns com la identitat digital, la governança, l’agricultura, l’entreteniment, el turisme, la salut, o la propietat intel·lectual.

L’Observatori també pretén una eina de suport a la dinamització i difusió d’aquestes tecnologies a través d’informes tecnològics amb les últimes actualitzacions i tendències del sector.

Etiquetes