‘Returnal’, millor videojoc del 2021 pels Premis BAFTA

Els guardons de l’Acadèmia Britànica atorguen quatre reconeixements al videojoc de Housemarque i reivindiquen el talent independent

Redacció

'Returnal' ha estat el videojoc més reconegut als Premis BAFTA d'enguany, amb un total de quatre guardons
'Returnal' ha estat el videojoc més reconegut als Premis BAFTA d'enguany, amb un total de quatre guardons | Housemarque

Returnal ha estat el gran protagonista de la gala d’enguany dels Premis BAFTA, el certamen organitzat per l’Acadèmia Britànica que recompensa les millors creacions videolúdiques de cada any. El títol desenvolupat per l’estudi finès Housemarque i publicat per Sony Interactive Entertainment (SIE) s’ha endut un total de quatre guardons, entre els quals destaca el de millor videojoc de 2021. L’obra, publicada l’abril de 2021 com un dels primers jocs exclusius de PlayStation 5, també ha estat reconeguda amb l’assoliment en àudio o so i els premis a millor banda sonora i a millor actuació protagonista, aquest darrer per l’actriu Jane Perry.

L’edició d’enguany dels BAFTA ha destacat pel gran nombre d’obres independents premiades i l’heterogeneïtat de guanyadors. It Takes Two, millor joc de l’any pels The Game Awards, ha estat reconegut amb el premi a millor multijugador i a millor nova propietat intel·lectual. Dos són, també, els guardons que han aconseguit Ratchet and Clank: Rift Apart, amb els de millor animació i millor assoliment tècnic, i Unpacking, que s’ha endut el premi a millor narrativa i el de millor joc votat pel públic.

Pel que fa a la resta de guardons, Inscryption, el misteriós joc de Daniel Mullins, ha aconseguit el premi a millor disseny, mentre que els cotxes de Forza Horizon 5 s’han fet amb el guardó a millor videojoc britànic. L’obra independent TOEM ha guanyat el premi a millor joc debutant, The Artful Escape ha aconseguit l’assoliment artístic, Chicory: A Colorful Tale s’ha endut el premi a millor joc familiar i Before Your Eyes, el de millor joc més enllà de l’entreteniment. Finalment, l’actriu Kimberly Brooks ha estat reconeguda amb l’estatueta a millor actuació en rol secundari pel seu paper a Psychonauts 2, mentre que No Man’s Sky  ha aconseguit el premi a millor joc en evolució.