Ibai i Piqué presenten KOI, el seu nou projecte d’eSports

El nou club, que s’ha presentat davant de 15.000 persones al Palau Sant Jordi, competirà en ‘League of Legends’ i ‘Valorant’ i tindrà un equip de 12 retransmissors a Twitch

Categories:

Redacció

L'equip debutarà el gener a la Superlliga de 'League of Legends' amb un planter format per jugadors amb una gran trajectòria
L'equip debutarà el gener a la Superlliga de 'League of Legends' amb un planter format per jugadors amb una gran trajectòria | @SquadKoi (Twitter)

L’influenciador i creador de continguts Ibai Llanos i el futbolista i empresari Gerard Piqué han presentat KOI, la seva nova iniciativa conjunta en el món dels eSports. El projecte, desvelat en un esdeveniment al Palau Sant Jordi de Barcelona davant de 15.000 espectadors, estarà liderat per un equip professional de jugadors de League of Legends (LOL) que començarà a competir a la Superlliga, la màxima divisió nacional del videojoc, el pròxim mes de gener. Addicionalment, el club també participarà a partir de febrer en tornejos del videojoc Valorant, amb un planter encara en confecció.

El nou equip ha estat batejat amb el nom d’una espècie de carpa nativa de l’Àsia, una decisió que, segons explica Piqué, es deu al fet que “és un nom fàcil de pronunciar en tots els idiomes i la gent es familiaritzarà ràpidament”. El planter està conformat per jugadors consolidats i amb experiència nacional i internacional, entre els quals destaca el noruec Jørgen Elgåen “Hatrixx”. A tall de demostració, KOI va jugar una partida amistosa contra el club francès Karmine Corp, al qual van superar amb un resultat de 2-1.

Amb un esdeveniment tan multitudinari, que va arribar a tenir fins a 400.000 persones en directe al canal de Twitch de Llanos, era d’esperar que al club no li faltarien marques que volguessin patrocinar-lo. En aquest sentit, l’espònsor principal de KOI és l’operadora de telefonia i fibra òptica Finetwork, que té presència en el nom i l’escut del club. Així mateix, la plataforma de continguts en streaming Disney+ i la filial de Seat, Cupra, també han apostat pel projecte de Piqué i Llanos. D’altra banda, el club també ha presentat les samarretes oficials de l’equip, dissenyades i manufacturades per la marca valenciana de roba esportiva Kelme.

KOI TV, la divisió de retransmissors a Twitch

Més enllà de la competició en esports electrònics, KOI també tindrà una presència destacada a Twitch amb un planter paritari de 12 creadors i creadores de contingut, entre els quals es troben Juan Sebastián Guarnizo (“JuanSGuarnizo”), Nia Lakshart, Ander Cortés i Mayichi. Aquesta forta aposta es veu reforçada pel fet que tots els partits disputats pels equips de KOI es podran seguir en directe a través del canal de Twitch d’Ibai Llanos. Això una situació inèdita a Espanya, ja que fins ara era la mateixa LVP, l’organitzadora de la Superlliga, l’única que retransmetia les competicions d’eSports.