El CFPA de Martorell se centrarà en la mobilitat sostenible i la innovació tecnològica

El centre estarà gestionat per la UPC i arrancarà amb set titulacions de cicles de grau mitjà i superior especialitzades en automoció

Categories:

Redacció

La innovació tecnològica i les noves formes de mobilitat marcaran la formació del CFPA de Martorell
La innovació tecnològica i les noves formes de mobilitat marcaran la formació del CFPA de Martorell | Departament d'Empresa i Treball

El nou projecte educatiu del Centre de Formació Professional d’Automoció (CFPA) de Martorell, que estarà gestionat durant els pròxims 15 anys per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), s’especialitzarà en formació i recerca relacionada amb la mobilitat sostenible, amb l’atenció posada en l’emprenedoria i les darreres innovacions tecnològiques del sector. “Aquest centre ha de ser la punta de llança de la transformació de la indústria de l’automoció al nostre país, que només serà possible si va acompanyada de la millora de les capacitats i l'adequació de les habilitats dels treballadors i treballadores del sector”, ha declarat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

La nova “facultat de l’automoció”, tal com l’ha definida l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, posarà en marxa en un període de tres anys un total de set titulacions de cicles de grau mitjà i superior, a més a més d’altres modalitats com la formació professional per a persones ocupades i desocupades i les FP duals. L’objectiu dels promotors és donar prioritat a les noves formes de mobilitat, a la reducció d’emissions i a les energies renovables. Per fer-ho, es potenciaren noves tecnologies com el vehicle elèctric, el vehicle connectat, el vehicle autònom, la realitat virtual i augmentada, la fabricació additiva i la Indústria 4.0, el big data, la robòtica, la intel·ligència artificial (IA), el programari i la sensorització.

“En un moment de molts canvis al sector, la indústria de l’automoció demana un centre per formar els seus treballadors, els actuals i els futurs, i també per oferir una segona oportunitat a moltes persones treballadores”, ha assegurat Fonollosa. En aquest sentit, el nou projecte del CFPA també vol atraure més talent femení i internacional cap al sector de l’automoció, una fita que espera aconseguir amb programes de cooperacio i intercanvi amb altres centres formatius d’arreu del món.