Els Premis Sonor aglomeren 168 pòdcasts en català en la seva primera edició

Els guardons organitzats per La Mira i Catalunya Ràdio ja han activat les votacions del públic, obertes fins al 22 d’abril

Categories:

Redacció

El Premi del Públic ha rebut un total de 2.268 propostes, de les quals s'han seleccionat les cinc amb més suport popular
El Premi del Públic ha rebut un total de 2.268 propostes, de les quals s'han seleccionat les cinc amb més suport popular | Eren Li (Pexels)

Els Premis Sonor, els guardons organitzats pel digital La Mira i Catalunya Ràdio per reivindicar el talent dels pòdcasts en català, ha tancat la convocatòria de la seva primera edició amb 168 propostes presentades. L’afluència de candidatures per la gala ha estat definida com un “èxit” pels organitzadors: “Amb aquestes dades es fa evident la importància i la necessitat que hi havia de reconèixer i, sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans que aposta per crear contingut en català”. Els guanyadors es desvelaran en una gala que tindrà lloc el 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

En total, són 11 les categories a les quals els 168 pòdcasts presentats poden optar a un premi: millor pòdcast de ficció, millor pòdcast de narrativa no-ficció (inclou periodisme i investigació periodística), millor pòdcast d’entreteniment (inclou humor), millor pòdcast conversacional, millor pòdcast publicitari (branded-podcast), millor pòdcast d’innovació, millor realització i disseny sonor, millor guió (idea original), millor producció i millor podcaster (presentador/a, conductor/a). L’onzè guardó és el Premi del Públic, que ha rebut un total de 2.268 propostes de la mà de l’audiència i els realitzadors. Els organitzadors ja han activat les votacions per aquesta categoria, que romandran obertes fins al 22 d’abril, i en les quals els participants poden optar entre els cinc pòdcasts que han rebut més suport: Això Rai, l’Ovella Verda, La Partida, Mòbil, Cartera, Claus i Oye Polo.

Col·laboració amb Ivoox i TRAM

Per tal de promoure la visibilitat dels Premis Sonor, La Mira i Catalunya Ràdio han signat acords amb diverses entitats de l’ecosistema del Principat. Una de les més destacades és Ivoox, la plataforma líder de pòdcasts a l’Estat espanyol, que recentment ha incorporat el català a la seva aplicació i que participarà activament en la difusió del certamen. “Comptar amb iVoox permet arribar a una important massa de podcasters que produeixen contingut en la nostra llengua i contribueixen a fer més gran el patrimoni sonor en català”, ha declarat l’editor de La Mira, Joan Camp, en l’anunci de l’acord.

Per una altra banda, els guardons també comptaran amb TRAM, el tramvia de la Regió Metropolitana de Barcelona, com a patrocinador principal dels premis. “El format podcast s’adapta plenament al mode de vida actual i, com que el seu consum és a través d'Internet, fa que pugui ser consumit a tot arreu, a qualsevol hora i en qualsevol circumstància, però especialment en espais com ara el transport públic”, ha destacat Camp.