Lleida estrena un banc amb connectivitat 5G i estacionament de patinets

El mobiliari urbà tindrà espai per apartar quatre vehicles lleugers i connexió a internet gratuïta

Categories:

RedaccióACN

El banc s'ubica a la Rambla d'Aragó de Lleida, on romandrà fins al 22 d'abril
El banc s'ubica a la Rambla d'Aragó de Lleida, on romandrà fins al 22 d'abril | ACN

La digitalització és un procés que cada vegada abraça més aspectes de les nostres vides, i el mobiliari urbà no és una excepció. Així ho vol demostrar Lleida amb el Banc Parking 5G, un projecte pilot que reinventa el concepte dels bancs de les ciutats per incorporar-li noves funcionalitats tecnològiques. D’aquesta manera, el nou equipament de la capital de Ponent proveeix a les persones que l’ocupen de connexió a internet a través de 5G gràcies a un encaminador alimentat per plaques solars, mentre que en la part posterior reserva un espai pensat per aparcar fins a quatre patinets.

El seient en qüestió és una primera prova pilot per veure com funciona aquest tipus de mobiliari urbà i quins usos li dona la societat. El banc s’ubica a la Rambla d'Aragó de Lleida, davant el Rectorat, i es mantindrà al carrer durant un mes, fins al 22 d’abril. La idea és que, a més a més de les funcions ja mencionades, s’aprofitin els laterals de la instal·lació com a espais publicitaris o com a senyals per donar indicacions de la ciutat.

El Banc Parking 5G és una de les iniciatives de l’Àrea 5G de Ponent, un projecte impulsat pel departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals per convertir Catalunya en un pol de referència en aquestes tecnologies. El mobiliari en qüestió ha estat desenvolupat per l’empresa lleidatana PIRA Technology i compta amb el suport de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, Telefónica i la Cambra de Comerç, a més a més de la Diputació de Lleida i de la Paeria.

Etiquetes