Lleida impulsa la innovació digital amb la seva pròpia Àrea 5G

La demarcació comptarà amb un laboratori d’innovació a partir del 2021 per desenvolupar projectes per a sectors estratègics com l’agroalimentari, el ramader o el logístic

Redacció

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública presenta una nova Àrea 5G a la demarcació de Lleida
El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública presenta una nova Àrea 5G a la demarcació de Lleida | Cedida

La demarcació de Lleida ha presentat aquest divendres l’Àrea 5G de les Terres de Ponent, un projecte impulsat per la Generalitat que preveu facilitar el desplegament de la infraestructura per a la connexió d’alta velocitat a través de Telefónica. La iniciativa també preveu la creació d’un laboratori per a l’impuls de la tecnologia i la innovació, així com per a la dinamització de l’economia.

La iniciativa, anomenada Lleida ON, aspira a crear un ecosistema d’innovació que promogui el desenvolupament de solucions i serveis finalistes que facin viable i necessària la digitalització sostenible del territori. L’edifici de la Cambra de Comerç de la ciutat serà el centre neuràlgic de les activitat, amb el Hub 5G com a epicentre. Aquest espai de recerca entrarà en funcionament a principis del 2021 i permetrà a les empreses desenvolupar i testar projectes basats en aquesta tecnologia en sectors estratègics com l’agroalimentari, el ramader i de sanitat animal, el de gestió i provisió de recursos hídrics, i tot el que fa referència al sector comercial i logístic.

El projecte se suma a l’Àrea 5G Terres de l’Ebre, presentat el passat mes de juliol i que es va convertir en la primera Àrea 5G per promoure aquesta tecnologia al territori, més enllà de l’entorn urbà.

El projecte està dirigit pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública dins de l’Estratègia 5G de Catalunya en aliança amb Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida, la Paeria i Telefónica.

Etiquetes