El sector TIC es prepara per rebre la 27a Nit de les Telecomunicacions

L’esdeveniment d’enguany retrà homenatge a les dones pioneres del món tecnològic dels anys 70 i 80

Categories:

Redacció

El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en La Nit de les Telecomunicacions de 2021
El vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, en La Nit de les Telecomunicacions de 2021 | LaNit

LaNit de les Telecomunicacions i la Informàtica ho té tot preparat per encetar la seva 27a edició, que se celebrarà el pròxim 21 de març a l’Auditori de Barcelona. L’acte de referència per als professionals del sectorTIC de Catalunya, organitzat per l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF), comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui s’encarregarà de la cloenda d’un acte que es podrà seguir en directe per Fibracat TV i per la web de La Nit a partir de les 19:30 hores.

Un any més, La Nit de les Telecomunicacions reivindicarà el talent tecnològic de Catalunya amb cinc guardons principals: el Premi Salvà i Campillo a la personalitat destacada i l’emprenedoria; el Joan Clarke, al CIO destacat; l’Alan Turing, al compromís social; el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC, i el Premi d’Honor de La Nit. Addicionalment, l’esdeveniment també atorgarà un reconeixement especial al consorci Localret pel seu 25è aniversari, i a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que enguany compleix 50 anys d’existència.

D’altra banda, la trobada organitzada per Telecos.cat i COEINF acollirà un acte d’homenatge a les dones referents del sector TIC, en el qual es reivindicaran les figures d’aquelles pioneres a l’hora d’optar per carreres tecnològiques a finals dels anys 70 i principis dels anys 80, una època en què la presència femenina era inexistent. En aquest sentit, la ministra de Ciència i Innovació del Govern espanyol, Diana Morant, participarà amb una intervenció per vídeo.

La cerimònia començarà a les 19:30 hores amb la benvinguda del degà del COEINF, Eduard Martin, i del president de Telecos.cat, Pedro Linares. La Nit comptarà amb l’assistència d’importants figures de l’administració pública, com el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez, o la tinenta d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet.