La 26a Nit de les Telecomunicacions reivindica el talent català

La gala otorga a Enric Barba el Premi d’Honor per la seva trajectoria dedicada a la innovació

Categories:

RedaccióACN

La 26a Nit de les Telecomunicacions, organitzada per Telecos.cat i COEINF, premia institucions com Fibracat TV, COVIDWarriors, la UPC o La Salle - URL
La 26a Nit de les Telecomunicacions, organitzada per Telecos.cat i COEINF, premia institucions com Fibracat TV, COVIDWarriors, la UPC o La Salle - URL | @FibracatTV

Enric Barba, president del Club d'Innovació i Tecnologia de CECOT, ha rebut aquest dimarts el Premi d’Honor a la 26a Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, la gran trobada de l’ecosistema TIC de Catalunya organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF). L’enginyer de telecomunicacions ha estat premiat per ser un "excel·lent exemple" de treball i demostrar la importància de la innovació en la competitivitat.

“L’única manera de fer les coses difícils és fer-les”, ha expressat Barba en la recollida del premi, que ha estat entregat pel vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. El guardonat és president del Club d’Innovació i Tecnologia del CECOT des de 2015 i autor de diversos llibres, entre els quals es troba Innovación. 100 consejos para inspirarla y gestionarla. L’enginyer ha treballat en empreses com Sony, Terra Lycos o CIRSA, sempre en àmbits d’innovació, i és membre de consells i comitès d’institucions com l’Hospital Vall d’Hebron, el Departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC o l’European Network for Business & Industrial Statistics (ENBIS).

El jurat de la Nit de les Telecomunicacions també ha reconegut la trajectòria de Núria Castell, professora del Departament de Ciències de la Computació de la Facultat d'Informàtica de la UPC, amb el Premi Salvà i Campillo a la Personalitat destacada, lliurat pel secretari d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, Roberto Sánchez. Castell va ser una de les primeres dones titulades en informàtica a Catalunya i Espanya i ha dissenyat i dirigit projectes d'investigació, docents i de gènere que han donat lloc a múltiples publicacions.

Premis a la divulgació, l’emprenedoria i el compromís social

Raimon Dalmau, CIO del Sistema d’Emergències de la Generalitat de Catalunya (SEM), ha estat guardonat amb el Premi Joan Clarke al/la CIO destacat/da, mentre que Carlos Blanco, impulsor d'empreses com Housfy, Glover o Holded, ha rebut el Premi Salvà i Campillo a l’Emprenedor/a de la nit. Per la seva banda, l’organització ha reconegut la tasca divulgativa de Fibracat TV amb el Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC pel seu canal de TDT en català, i ha atorgat el Premi Alan Turing al Compromís Social a l’organització sense ànim de lucre COVIDWarriors, que ha utilitzat la tecnologia per a lluitar contra la pandèmia a escala logística, sanitària, social i psicològica.

"El 2020 serà recordat com l'any de la covid, però també com el punt d'inflexió de la transformació digital del nostre país", ha expressat Puigneró en la presentació de la Nit de les Telecomunicacions, en una intervenció en què ha remarcat que "volem ser un país digital, connectat per terra, mar, aire i per l'espai. Les telecomunicacions han de ser-hi arreu". El jurat també ha reconegut la tasca d’institucions educatives com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i La Salle – URL, els primers per haver-se convertit en un actor "important" per a l'impuls tecnològic del teixit industrial, i els darrers per commemorar el trentè aniversari dels estudis d’Informàtica de la institució i els 20 anys del Parc d'Innovació de La Salle Technova Barcelona.