Neix el Col·laboratori CatNord, l’organisme per unir l’ecosistema innovador gironí
El projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals reunirà administracions, empreses, universitats i centres de recerca
Categories:
“Volem sumar competències, capacitats, oportunitats i construir intel·ligència col·lectiva”. Així ha definit el vicerector de projectes estratègics de la UdG, Josep Calbó, l’objectiu del nou Col·labori CatNord, una iniciativa impulsada pel Departament de Polítiques Digitals del Govern de Catalunya per ajuntar tots els agents públics i privats dedicats a la innovació digitala les comarques gironines. Aquest espai comptarà amb la participació de la Universitat de Girona (UdG), la Diputació, l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies (AENTEG) i els ajuntaments d’Olot i Girona com a principals impulsors, i pretén crear una xarxa de col·laboració entre administracions, universitats, empreses, ciutadania i centres de recerca vinculats al territori.
L’organisme gironí serà el tercer que es posa en marxa a Catalunya, després del Col·laboratori CatSud, dedicat al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, i al Col·laboratori Anoia, presentat a finals de 2020. Aquest fet suposa una “consolidació del projecte”, d’acord amb la directora general de Societat Digital, Anna Barbany, qui ha confirmat que continuaran expandint la iniciativa en altres parts del territori català. La voluntat del Col·laboratori Catalunya, segons han explicat els seus impulsors, és consolidar-se com a agent coordinador i referent dels col·laboratoris desplegats amb l’objectiu últim de dotar el Principat d’un sistema d’accés universal a la innovació.
Amb les entitats participants actualment, al Col·laboratori CatNord s’hi podran treballar projectes entorn d'àmbits com el turisme de coneixement, la unió de natura i tecnologia, la innovació digital en escoles d’alta complexitat, la indústria de l’alimentació ecològica o la comunió d’ètica i intel·ligència artificial.