Cerdanyola acollirà el ‘hub’ de centres de dades més gran de Catalunya

Incasól ha adjudicat una parcel·la de gairebé 80.000 metres quadrats a Panattoni Europe i a Impar Capital per 36,60 MEUR

Categories:

Redacció

Les noves instal·lacions es construiran a prop del Sincrotró ALBA, a Cerdanyola del Vallès
Les noves instal·lacions es construiran a prop del Sincrotró ALBA, a Cerdanyola del Vallès | Albert Segura (ACN)

El Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, l’àmbit geogràfic que hereta el seu nom del Sincrotró ALBA, es convertirà també en el hub de centres de dades més gran de Catalunya. Així ho ha anunciat el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, després que l’Institut Català del Sòl (Incasòl) hagi adjudicat dues parcel·les a la multinacional americana Panattoni Europe i a la companyia madrilenya Impar Capital per 36,60 milions d’euros.

La regió que ambdues empreses han adquirit té unes dimensions de gairebé 80.000 metres quadrats i es preveu una inversió conjunta de 150 milions d’euros. Malgrat que la proposta ha estat conjunta, en realitat es tracta de dos projectes complementaris: Panattoni invertirà 100 milions per construir un centre de processament, emmagatzematge i distribució de dades (CPD), mentre que Impar edificarà una residència d’estudiants amb capacitat per a 357 inquilins. Cal tenir en compte que el Campus Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es troba a l’altre costat de l’AP-7, a uns 1,5 quilòmetres de l’urbanització, la qual cosa pot generar sinergies entre ambdues institucions.

“Avui mostrem la potència d'una de les àrees en les quals Catalunya posa el focus per als propers anys”, ha declarat el vicepresident Puigneró, qui ha reiterat les ambicions del Govern per esdevenir “una nació digital”. Actualment, el Principat compta amb el 25% dels data centers repartits per l’Estat espanyol, però moviments com l’arribada de DE-CIX al territori o la construcció del nou centre a Cerdanyola del Vallès reforcen la rellevància de Catalunya en aquest camp.