Els CIOs es reforcen per garantir la seguretat a les plantes industrials

Categories:

Redacció

Els CIOs es reforcen per garantir la seguretat a les plantes industrials
Els CIOs es reforcen per garantir la seguretat a les plantes industrials | Advanced Factories

La ciberseguretat s’ha convertit els últims anys en una de les principals preocupacions de les empreses, i ha guanyat protagonisme arran del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, el qual els experts assenyalen que compta amb una segona guerra paral·lela: la cibernètica. Segons la consultora Gartnet, la inversió en seguretat de la informació i gestió de riscos ascendirà als 172.000 milions de dòlars en 2022, davant dels 150.400 milions de dòlars de l'any anterior. Espanya és, a més, el setè país del món en el rànquing de països més colpejats pels atacs de ransomware, per darrere dels Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Alemanya, segons l'últim informe semestral de S21Sec.

Del 29 al 31 de març en el CCIB de Barcelona, Advanced Factories acollirà el CIO’s Summit i el Fòrum de Ciberseguretat Industrial. En aquestes trobades s’abordarà de la mà d’experts industrials i en ciberseguretat les millors estratègies i mesures per mantenir les plantes productives segures, anticipar els riscos i possibles fallades, o com detectar i corregir incidents amb solucions innovadores.

L’Advanced Factories també posarà el focus en propostes de realitat virtual i realitat augmentada com a eines per controlar els equips de manera remota, minimitzant així els desplaçaments, o la simulació de processos a través de tecnologies com el Bessó Digital per a l'assaig en paral·lel al disseny de màquines i utillatges, escurçant així els temps de llançament d'un producte.

La integració de la tecnologia, la innovació i la diversitat és un altre dels reptes que s’abordaran de la mà d’especialistes, com també la inclusió d’especificacions de connectivitat que permetin una adaptabilitat als canvis de producció i dissenys, assegurant així estàndards oberts i components flexibles per a estendre l'operabilitat dels actius.