Nintendo tancarà les botigues virtuals de 3DS i Wii U el 2023

Els jugadors no podran adquirir nous videojocs digitals de les consoles, però podran baixar i actualitzar els que ja tenen en propietat

Redacció

Les eShop de Nintendo 3DS i Nintendo Wii U ja estaven bloquejades a Llatinoamèrica des del 2020
Les eShop de Nintendo 3DS i Nintendo Wii U ja estaven bloquejades a Llatinoamèrica des del 2020 | Zan Ready (flickr)

Nintendo ha anunciat aquest dimecres que les botigues virtuals de Nintendo 3DS i Nintendo Wii U tancaran definitivament a finals de març de 2023 a escala global. Aquest moviment arriba dos anys després de bloquejar-ne l’accés a Llatinoamèrica, on no es pot accedir a les eShop de sengles consoles des de juliol de 2020.

Aquesta decisió implica que, a partir de la data indicada, els usuaris ja no podran comprar jocs digitals ni descarregar versions de prova a les seves Nintendo 3DS i 2DS i les Nintendo Wii U. Tampoc podran introduir codis de descàrrega o de fons per la botiga virtual ni fer adquisicions en aquells videojocs que tinguin compres integrades dins seu, com la Plaza Mii de StreetPass, ni tampoc baixar els temes gratuïts o de pagament de l’eShop. Això no obstant, els jugadors podran continuar descarregant aquells videojocs que hagin adquirit en el passat i que no tinguin a la memòria de les consoles, així com les actualitzacions que tinguin pendents. Segons indiquen en el comunicat oficial, tampoc cessarà el servei de joc en línia, de manera que es podrà seguir disputant partides per internet amb altres persones.

La interrupció dels serveis de les botigues virtuals és una tendència que hem experimentat en els darrers anys a mesura que noves consoles arriben al mercat. La mateixa Nintendo va tancar l’eShop de Nintendo Wii a finals de 2019 i, l’any passat, Sony va anunciar la seva intenció per bloquejar els portals de venda de PSP, PS Vita i PlayStation 3, però després de nombroses queixes dels usuaris, finalment només va tancar l’accés a la botiga de PSP. El nou moviment de Nintendo ha preocupat a una part important de la comunitat, atès que tant la 3DS com la Wii U compten de videojocs exclusius als quals els usuaris no podran accedir a partir de març de 2023, ja que l’empresa ha anunciat que no té intenció d’oferir una alternativa en la seva consola actual, la Nintendo Switch.