Sony tancarà les botigues virtuals de PS3, PSP i PSVita aquest estiu

Des del passat octubre, els videojocs d’aquestes consoles ja no es podien adquirir des de la pàgina web

Categories:

Redacció

El 2 de juliol tancaran les botigues virtuals de PSP i PS3, i el 27 d'agost la de PS Vita
El 2 de juliol tancaran les botigues virtuals de PSP i PS3, i el 27 d'agost la de PS Vita | Cedida

A partir d’aquest estiu, ja no es podran adquirir videojocs de manera virtual per a PlayStation 3 (PS3), PSP o PS Vita. Així ho ha anunciat aquest dilluns Sony, que ha confirmat en un comunicat que tancarà les botigues digitals de les consoles mencionades, després de bloquejar el passat octubre les compres per a aquestes màquines des de la seva pàgina web. Concretament, el 2 de juliol finalitzarà el servei de les de PS3 i PSP, i el 27 d’agost cessarà el funcionament de la de PS Vita.

Aquest tancament implica que, a partir d’aquestes dates, els usuaris no podran comprar de manera digital videojocs, vídeos o compres integrades d’alguns títols, com expansions o contingut cosmètic. Tots els fons monetaris que els clients tinguin al seu compte de PSN seguiran actius, però només es podran destinar a adquisicions de productes per a PS4 o PS5, sigui des de la pàgina web de PlayStation Store, des de l’aplicació mòbil o des de les botigues virtuals de sengles consoles. Per tant, l’única manera que quedarà per comprar videojocs per aquestes consoles serà de manera física o bé introduint codis de descàrrega de jocs, en cas de disposar-ne d’algun, ja que Sony ha mantingut aquesta funcionalitat.

Els usuaris podran seguir descarregant els videojocs que hagin comprat però no instal·lat des del menú de descàrregues de les consoles

L’empresa ha confirmat que, malgrat el tancament de les botigues virtuals, els jugadors podran seguir descarregant aquells jocs que hagin adquirit de manera digital però que no tinguin instal·lats a la memòria de les consoles. Es podrà fer, d’acord amb el comunicat de Sony, des del menú de descàrregues de cada consola. La mateixa norma s’aplica a aquells títols que s’hagin adquirit a través de PlayStation Plus, el servei de subscripció per jugar en línia de la companyia; mentre se segueixi sent membre, es podran seguir baixant els seus jocs compatibles.

Malgrat que és el servei més conegut, el tancament de les botigues virtuals de PS3, PSP i PS Vita no són les úniques aplicacions que Sony ha decidit deixar d’oferir. A elles se li suma el fi de la secció de Comunitat de PlayStation 4 a partir d’aquest abril, des d’on els usuaris podien compartir captures de pantalla dels jocs que jugaven amb les seves amistats.