La Seu d’Urgell vol convertir-se en el ‘hub’ tecnològic dels Pirineus

El projecte comptarà amb una incubadora per a ‘start-ups’ que innovin en sectors com el turisme rural, als esports de muntanya o a l’agricultura

Redacció

Les instal·lacions del Pirineu Tech Mountain s'ubicaran a la Ciutadella de Castellciutat
Les instal·lacions del Pirineu Tech Mountain s'ubicaran a la Ciutadella de Castellciutat | Vilarrubla (Wikimedia Commons)

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha posat la primera pedra per constituir La Seu Tech City, l’associació que liderarà el projecte Pirineu Tech Mountain, una iniciativa que té l’objectiu de crear un nou hub tecnològic destinat al desenvolupament de tecnologies sostenibles pensades per les zones rurals i de muntanya.

El nou hub tecnològic dels Pirineus s’ubicarà en el futur a la Ciutadella de Castellciutat i vol esdevenir un punt d’atracció de talent i d’impuls de l’economia de la regió, així com una eina per repoblar la Seu d’Urgell i un argument per millorar la connectivitat i la mobilitat del territori. “Aquest equipament ens ha de situar com el centre tecnològic del Pirineu, donant-nos la mà amb Andorra, creant llocs de feina qualificats per retenir el nostre talent i atreure’n de forà”, ha declarat el vicealcalde de la Seu d’Urgell i regidor de Projectes Estratègics, Jordi Fàbrega.

Entre les diverses accions previstes dins del programa destaca la creació d’un servei d’incubadores i acceleradores per a empreses emergents, espais d’oficines i de coworking i recursos per a la formació, la investigació i el desenvolupament de noves tecnologies. Des de l’Ajuntament defensen que la iniciativa està oberta a una gran diversitat de sectors productius, com el turisme, la cultura, els esports de muntanya, la ramaderia o l’agricultura. Ara per ara, es desconeix el pressupost que el consistori destinarà al projecte.