La Generalitat entra al capital de NEOS Surgery

L’empresa especialitzada en dispositius quirúrgics tanca una operació de 5 milions d’euros amb Avançsa i Jiadel Medical

Categories:

Redacció

NEOS Surgery tanca una operació de 5 milions d’euros amb Avançsa i Jiadel Medical
NEOS Surgery tanca una operació de 5 milions d’euros amb Avançsa i Jiadel Medical | Cedida

NEOS Surgery, dedicada al desenvolupament i comercialització de dispositius quirúrgics, ha tancat una operació de 5 milions d’euros i amb l’entrada a la companyia d’Avançsa -que depèn del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat- i de la xinesa Jiadel Medical. L’empresa d’innovació mèdica ha rebut 1 milió d’euros per part pública, 3 milions d’euros per la part privada, i 1 milió d’euros més d’un préstec bancari.

L’empresa investiga, desenvolupa i comercialitza dispositius quirúrgics implantables a les necessitats clíniques no resoltes en neurocirurgia, columna vertebral i cirurgia cardíaca. La companyia va ser fundada per neurocirurgians i el Centre Tecnològic Eurecat, en aliança amb Tecnalia i inversors privats. Actualment, compta amb oficines a Cerdanyola de Vallès (Barcelona) i a Sant Sebastià (Guipúscoa).

Tecnologia per a cirurgies no invasives

Actualment distribueixen els dispositius Cranial LOOP™ i Cranial COVER™ per al tancament de cirurgies de crani sense necessitat d'instrumental. Enguany també han iniciat un estudi clínic pre-comercial de DISC care™, un dispositiu que permetrà resoldre l'herniació del disc lumbar i que ja s'està implantant en pacients de cinc hospitals universitaris de referència en cirurgia no invasiva de columna.

El 2021 la companyia preveu el llançament d'un nou tancament quirúrgic atraumàtic per a cirurgia cardíaca.

NEOS Surgery va finalitzar l'exercici 2019 amb una facturació d'1,5 milions d'euros amb vendes a 12 països entre Europa, Estats Units, Llatinoamèrica i Àsia.