La fibra òptica s’estén pels pobles de Tarragona

La construcció d’una xarxa de canalitzacions permetrà millorar la connectivitat de 41 municipis i els seus 44.000 habitants

Categories:

Redacció

El projecte té un pressupost de 7,3 milions d'euros, que s'executarà majoritàriament el 2022
El projecte té un pressupost de 7,3 milions d'euros, que s'executarà majoritàriament el 2022 | Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona ha anunciat l’arrancada de la construcció de la xarxa de canalitzacions que permetrà que la fibra òptica arribi a 41 municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. El projecte té un pressupost de 7,3 milions d’euros i s’executarà majoritàriament durant el 2022. L’administració pública preveu que aquesta iniciativa beneficiï a 43.785 persones.

El diputat delegat del Servei d’Assistència al Territori, Miquel Subirats, ha explicat en roda de premsa que les obres del projecte ja han començat i que les canalitzacions s’estendran al llarg de 175,4 km, unes instal·lacions que se sumaran als 26 km que ja s’han construït i que han portat la fibra òptica a poblacions com La Riba, Nulles, Bràfim, Figuerola del Camp i Capçanes. “L’objectiu és garantir l’equitat a tot el territori, per tal d’augmentar-ne les oportunitats de futur”, ha declarat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó.

Un cop s’hagi assentat la fibra òptica a la demarcació, la Diputació podrà desplegar els dos Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) que cofinancen els fons europeus FEDER: el primer consisteix a instal·lar sensors a les carreteres per obtenir dades en temps real i millorar la seguretat de les vies, mentre que el segon se centra a millorar els projectes d’escoles rurals de diversos dels municipis tarragonins.

Els municipis als quals es construiran les canalitzacions per al pas d’instal·lacions aquest 2022 són l’Albiol, l’Aleixar, Arbolí, l’Argentera, Barberà de la Conca, Bonastre, Bellmunt del Priorat, Caseres, Conesa, Darmós, Tivissa, Duesaigües, Forès, La Figuera, La Febró, Els Garidells, Gratallops, La Juncosa de Montmell, El Lloar, Masllorenç, Maspujols, El Masroig, El Molar, Montbrió del Camp, Mont-ral, la Palma d’Ebre, Passanant i Belltall, Paüls, El Pla de Santa Maria, Pontils, Porrera, Pradell de la Teixeta, Pratdip, Renau, Riudecanyes, Roda de Berà, Sant Carles de la Ràpita, Savallà del Comtat, La Secuita, Solivella, Torroja del Priorat i Vilaplana.