TMB habilita els pagaments amb targeta a tota la xarxa d’autobusos de Barcelona

El nou sistema permet adquirir bitllets senzills també amb telèfons mòbils i rellotges intel·ligents

Categories:

Redacció

Les primeres proves del sistema es van iniciar el maig de 2021 a les línies V3 i 46
Les primeres proves del sistema es van iniciar el maig de 2021 a les línies V3 i 46 | @bcn_ajuntament (Twitter)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha acabat d’instal·lar el seu nou sistema de compra de bitllets senzills de manera electrònica a totes les línies d’autobusos de la capital catalana. La tecnologia permet adquirir el passi del transport acostant la targeta bancària, un telèfon mòbil amb tecnologia NFC o un rellotge intel·ligent al dispositiu ubicat a l’entrada del vehicle, al costat de la cabina del conductor.

Aquest sistema va començar a testejar-se el maig de 2021 amb una prova pilot a les línies V3 i 46 i s’ha anat incorporant a la resta de la flota de manera progressiva. Ara que tota la xarxa ja incorpora aquesta tecnologia, Barcelona s’ha convertit en la primera ciutat de l’Estat espanyol en incorporar aquest mètode de pagament. Des de la posada en marxa del pagament amb targeta, TMB ja ha registrat i validat més de 500.000 títols de transport adquirits amb els nous terminals.

Desenvolupament paral·lel a la T-Mobilitat

La implementació d’aquesta tecnologia s’ha dut en terme mentre l’organització treballava en la primera prova pública i massiva de la T-Mobilitat, el nou sistema de transport que substituirà l’actual sistema de targetes. A principis d’octubre TMB va obrir la T-Mobilitat al públic, però un error informàtic va deixar al descobert les dades dels usuaris i el portal va romandre tancat fins a finals de desembre. Actualment, la T-Mobilitat es troba disponible per als ciutadans de la primera corona de l’AMB i es pot emprar amb la T-usual i la T-jove.