La ‘fintech’ Utopia Music aterra a Barcelona amb una nova oficina

L’empresa dedicada a l’aplicació de tecnologies ‘big data’ en el sector musical escull la capital catalana per coordinar la seva estratègia en el mercat espanyol

Categories:

Redacció

La tecnologia desenvolupada per Utopia Music permet detectar automàticament l'ús de cançons a internet protegides per drets d'autor
La tecnologia desenvolupada per Utopia Music permet detectar automàticament l'ús de cançons a internet protegides per drets d'autor | Patrick Case (Pexels)

La start-up suïssa Utopia Music ha anunciat la contractació de l’experta en màrqueting i gestió d’empreses Rosa Martínez per liderar la divisió espanyola de l’empresa des d’una nova oficina a Barcelona. El cap d’operacions de la companyia, Roberto Neri, espera que l’experiència de la professional espanyola i el seu “vast coneixement” de la indústria de la música britànica serveixi per “crear ponts entre ambdós territoris i obrir noves portes al domini global de la música espanyola”.

Utopia Music va ser fundada el 2016 per Mattias Hjelmstedt and Thomas Gullberg amb la intenció de solucionar els problemes que la indústria musical tenia a l’hora de defensar els drets d’autor de les seves produccions. Sota el lema Fair pay for Every play (un pagament just per cada reproducció, la start-up empra tecnologies basades en big data per identificar automàticament cada vegada que una cançó sigui reproduïda a internet o via streaming i garanteix que els autors rebin una compensació immediata i “justa” per aquest ús de les seves obres.

L’empresa ha aixecat més de 37,5 milions d’euros en tres rondes de finançament i compta actualment amb més de 70 treballadors repartits entre les oficines de Zug (Suïssa), Londres (Regne Unit), Estocolm (Suècia) i Helsinki (Finlàndia). Per ara, la contractació de Martínez és l’única notificada públicament a Barcelona. Utopia Music té un centenar d’ofertes laborals publicades a la seva pàgina de LinkedIn, però només una d’elles fa referència a Barcelona, i és per una posició en remot des de Londres.