Adevinta compra la divisió de classificats d’eBay

La companyia es converteix en la més gran d’anuncis classificats en línia

Categories:

ACN

Després de l’adquisició, Adevinta tindrà presència en vint països
Després de l’adquisició, Adevinta tindrà presència en vint països | Ebay

Adevinta, la matriu d’Adevina Spain, propietària dels portals com Fotocasa, InfoJobs o Milanuncios, ha comprat la divisió de classificats d’eBay a escala mundial per valor de 9.200 milions de dòlars, prop de 8.000 milions d’euros.

eBay Classifieds opera en l’àmbit internacional amb dotze marketplaces locals ubicats en tretze països diferents. L’adquisició d’aquesta divisió permet Adevinta tenir presència en vint països i arribar a una població de mil milions de persones, amb unes tres mil milions de visites mensuals de mitjana.

L’empresa més gran de classificats en línia

El tancament de l’operació s’espera per al primer trimestre de 2021 i està subjecte a l’aprovació per part dels accionistes d’Adevinta de les condicions habituals de regulació i tancament. Sota l’acord, eBay rebrà 2.500 milions de dòlars, 2.185 milions d’euros, en efectiu i 540 milions d’accions d’Adevinta. D’aquesta manera, passarà a ser l’accionista majoritari de l’empresa, amb una participació del 44% i un 33,3% dels drets de vot.

“Adevinta es converteix en l’empresa més gran de classificats en línia del món, amb una cartera única de marques líders en el mercat. Creiem que la combinació de les dues empreses amb els seus negocis complementaris crea una de les històries més interessants i atractives del sector”, ha assegurat el conseller de l’empresa noruega, Rolv Erik Ryssdal, en un comunicat.