Manresa digitalitzarà el Camí Ignasià amb els fons Next Generation

El consistori planeja implementar solucions de realitat mixta, ‘big data’ i sensorització en l’itinerari turístic de la ciutat

Categories:

Redacció

El gruix majoritari dels 2,5 milions es destinaran a millorar l'accessibilitat i la sostenibilitat de la zona
El gruix majoritari dels 2,5 milions es destinaran a millorar l'accessibilitat i la sostenibilitat de la zona | Ajuntament de Manresa

L’ajuntament de Manresa ha rebut 2,5 milions d’euros per part del Ministeri de Turisme, provinents dels fons Next Generation, que s’invertiran per millorar la sostenibilitat i potenciar la transició digital del Camí Ignasià, la ruta de pelegrinatge que finalitza a la capital del Bages. Les principals aportacions de l’ajut es destinaran a implementar un pla d’accessibilitat per l’itinerari turístic, a potenciar la mobilitat ecològica de la zona i a adequar el riu Cardener a la façana sud de la ciutat, però també s’invertiran recursos per aplicar solucions tecnològiques que millorin l’experiència dels visitants.

Entre elles, destaca la creació d’una aplicació de web progressiva (PWA) que anirà acompanyada d’audioguies i experiències de realitat virtual (RV) i realitat augmentada (RA), per les quals s’invertiran un total de 175.834 euros. Aquesta PWA es complementarà amb la creació d’un sistema d’intel·ligència, basat en tecnologies big data, que permetrà monitorar l’activitat turística de la ciutat i el seu impacte econòmic, ambiental i social. El seu desenvolupament té un pressupost de 42.500 euros.

Finalment, el pla per digitalitzar l’experiència del Camí Ignasià també inclou la instal·lació d’una xarxa de sensors de soroll gràcies a la inversió de 35.824 euros. Aquest sistema enviarà dades en temps reals que s’analitzaran a la PWA, la qual cosa permetrà monitorar la contaminació acústica generada a Manresa. A més a més, es preveu que aquesta informació es pugui visualitzar des de la plataforma de sensors de la Diputació de Barcelona, que podrà generar alertes davant de nivells excessius.