Buenafuente és el periodista català amb més seguidors a Twitter

El presentador de Movistar+, amb 3,6 milions, supera altres comunicadors com Jordi Évole o Risto Mejide

Categories:

Redacció

Twitter és una de les xarxes socials més emprades pels professionals de la comunicació
Twitter és una de les xarxes socials més emprades pels professionals de la comunicació | Brett Jordan (Pexels)

Andreu Buenafuente, fundador de la productora El Terrat i presentador fins a finals de 2021 del programa Late motiv, de Movistar+, és el periodista català amb més seguidors a Twitter, amb un total de 3.620.561 persones. Així ho testimonia el Rànquing 2022 de periodistes i comunicadors catalans a Twitter, una classificació elaborada biennalment pel director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Saül Gordillo.

La segona posició de la taula l’ocupa Jordi Évole, presentador del programa de La Sexta Lo de Évole i actual col·laborador de La Vanguardia, amb més de 3,5 milions de seguidors. Per la seva banda, el bronze se l’endú, amb més de 2,7 milions de persones, Risto Mejide, que actualment és presentador del programa de Cuatro Todo es verdad i part del jurat del concurs de Telecinco Top Star ¿Cuánto vale tu Voz?.

La taula no presenta grans variacions de posició, especialment pel que fa al top 5, que es manté respecte a 2018. La quarta posició és per l’humorista Berto Romero, col·laborador habitual de Movistar+, amb qui el 2020 va produir Mira lo que has hecho, Premi Ondas a millor sèrie de comèdia. El cinquè lloc l’ocupa Anna Simón Marí, periodista molletana que fins el 2020 va ser presentadora del programa Zapeando de Neox i que durant 2021 ha presentat el reality de TV3 Lloguer a Primera Vista. El cas de Simón és curiós, ja que manté la seva posició malgrat perdre més de 100.000 seguidors, possiblement fruit de la seva inactivitat a la xarxa des de juliol de 2020.

Pel que respecta a la resta d’integrants de la llista, destaca l’ascens de Josep Pedrerol, periodista esportiu i presentador de Jugones (La Sexta) i El Chiringuito de Jugones (MEGA), de la setena a la sisena plaça, superant la periodista Julia Otero, directora de Julia en la Onda (Onda Cero). També l’aparició del còmic Dani Mateo, qui no estava present en l’anterior edició del rànquing i que passa a ocupar la setena posició amb més d’1,4 milions de seguidors. Si ens fixem en els mitjans de comunicació, La Sexta és la cadena amb més presència a les posicions altes del llistat, amb fins a quatre dels seus professionals al top 20. Movistar+, La Vanguardia, Telecinco, Antena 3, TV3 i l’Ara, amb dos cadascun, són els següents.