La UOC, víctima d’un atac informàtic que ha bloquejat l’accés al campus virtual

L’ofensiva, del tipus ‘ransomware’, no ha afectat les dades personals dels estudiants i treballadors, però ha aturat els serveis en línia del centre durant diverses hores

Categories:

ACN

L'atac que ha afectat el campus virtual de la UOC és un 'ransomware', una de les tipologies més comunes
L'atac que ha afectat el campus virtual de la UOC és un 'ransomware', una de les tipologies més comunes | CC0

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha patit aquest diumenge un atac informàtic del tipus ransomware que ha impedit l'accés al campus virtual durant unes hores. La universitat ha aturat el servei durant la nit entre diumenge i dilluns per avaluar l’escala de l’ofensiva, i a mig matí del dilluns ha restablert el 95% dels serveis afectats. La incidència ha estat analitzada en col·laboració amb l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. La institució educativa ha rebut una nota dels suposats atacants, en què faciliten unes dades de contacte, però han descartat respondre-hi.

Segons assegura la UOC a través de xarxes socials, l’afectacuió de l’atac informàtic ha estat “limitada” i no ha suposat cap perill per a les dades personals dels alumnes i treballadors del centre. Per tal de compensar les hores en què el servei ha estat aturat, la universitat ha anunciat “flexibilitat” amb les entregues dels estudiants que tenien aquest diumenge com a data límit i ha posat a disposició dels alumnes el canal de Twitter @UOCrespon per possibles dubtes i consultes.