Crypto Tortell, el dolç de Reis que es compra amb criptomonedes

El pastisser Cristian Escribà elabora el clàssic brioix de Nadal amb la particularitat de la venda amb moneda digital

Categories:

Redacció

Cristian Escribà elabora el Crypto Tortell, disponible només amb criptomoneda
Cristian Escribà elabora el Crypto Tortell, disponible només amb criptomoneda | CC0

La tradició de menjar tortell de Reis per Nadal incorpora les noves tecnologies a través del pagament amb criptomoneda. El pastisser català Cristian Escribà ha posat a la venda el Crypto Tortell, un dolç que es pot adquirir per un preu de 59 euros, però que en la conversió a les monedes digitals els compradors es trobaran un preu variable en funció de la fluctuació del canvi en el moment de pagar. “Volem adaptar-nos un sistema que ben aviat serà més comú que les transaccions econòmiques amb moneda convencional”, apunten a El Periódico.

La peça està disponible des de la pàgina web del negoci amb un procediment de compra similar a l’habitual. La particularitat és que els interessants hauran d’escollir l’opció coinbase, que generarà un codi QR on apareixerà la quantitat exacta que cal abonar. L’encàrrec es podrà recollir personalment o rebre’l a domicili a la ciutat de Barcelona.

El Crypto Tortell està farcit de trufa de xocolata al 80% i de taronja, i porta el logotip de la nova criptomoneda Escribà en xocolata blanca. A més d’innovar en la forma de pagament, el pastisser també ha transformat la clàssica figura del rei en una peça banyada en or de 24 quirats que simula una moneda i ha eliminat la fava. El brioix conté entre 6 i 8 racions.