El temps i el futbol encapçalen les cerques a Google el 2021 a Espanya

El Black Friday, l’erupció del volcà de La Palma i la marxa de Messi es troben entre els esdeveniments més consultats de l’any

Categories:

Redacció

Els esports monopolitzen les consultes a Google a Espanya, amb set dels 10 termes més cercats
Els esports monopolitzen les consultes a Google a Espanya, amb set dels 10 termes més cercats | CC0

El dubte més freqüent dels ciutadans de l’Estat espanyol és quin temps farà l’endemà. O almenys això és el que registra Google Trends, l’eina de Google per revisar estadístiques sobre les consultes que els usuaris fan al seu cercador. La plataforma ha fet públic quins termes han estat més buscats durant l’any 2021, i ‘tiempo mañana’ encapçala el rànquing a Espanya, seguit de termes relacionats amb el món del futbol, com ‘Eurocopa’, ‘La Liga’ o ‘Real Madrid’. Aquestes dades contrasten amb la classificació de l’any passat, en què el coronavirus era el terme més consultat.

Imatge: Google Trends

Els esports lideren clarament les cerques a Google a Espanya, i és que set de les 10 consultes més habituals es relacionen amb activitats esportives. El torneig de tenis ‘Roland Garros’, ‘Atlético de Madrid’ o ‘NBA’ són alguns dels conceptes que formen part del top 10, juntament amb altres paraules com ‘Bonoloto’ o ‘Volcán La Palma’. Tan rellevant és el pes de les competicions físiques que la mateixa Google presenta una taula amb els esportistes més cercats, que és liderada pel davanter francès del PSG, Killian Mbappé. Cal destacar que entre els 10 professionals més consultats, només dues són noies, l’atleta gallega Ana Peleteiro i la tenista catalana Paula Badosa.

Pel que respecte a l’oci audiovisual, Tokyvideo sorprèn encapçalant la classificació de cerques més usuals en la temàtica de cinema, sèries i televisió. Aquesta xarxa social espanyola, que va néixer el 2020 amb un enfocament en el món de les sèries, ha guanyat popularitat per la publicació de telenovel·les turques. De fet, la tercera cerca més popular en aquesta categoria és el drama ‘Love is in the air’, produït a Turquia i emès a Espanya per Telecinco i Divinity. Mediaset aglomera la part alta de la classificació, ja que ‘Supervivientes’ i ‘La isla de las tentaciones’, dos shows de la seva principal cadena, ocupen la segona i la quarta posició, respectivament.

Quan, com i per què

Quan busquem coses al cercador, és comú utilitzar pronoms interrogatius en funció de la situació. Google ho té clar, i de la mateixa manera que l’any passat, enguany també presenta les consultes més habituals. D’aquesta manera, ‘cuándo juega España’, ‘cuándo es el Black Friday’ o ‘cuándo me toca vacunarme’ són les cerques més repetides en la seva categoria, en la qual també es troben dubtes com quan se celebra la Setmana Santa o quan comencen les Olimpíades.

Per la seva banda, el dubte més comú en el ‘Com’ fa referència al nom del martell de Thor, el Déu nòrdic i superheroi de Marvel. Els espanyols també pregunten sovint ‘cómo saber si soy moroso’ i ‘cómo va el Madrid’. Així mateix, malgrat que la seva entrada en vigència és relativament recent, ‘cómo conseguir el pasaporte covid’ ha escalat fins a la setena posició. Finalment, ‘por qué erupciona un volcán’ s’ha convertit en la consulta més habitual en la categoria de ‘Per què’, arran dels fets de La Palma, seguida de ‘por qué sube la luz’ i ‘por qué se va Messi’.

Etiquetes