Amazon busca treballadors per a l’estació logística de Rubí

La companyia preveu crear 2.000 nous llocs de treball a Espanya durant el 2020

Categories:

Redacció

Amazon amplia la cobertura de repartiment a Barcelona amb una nova estació logística a Rubí
Amazon amplia la cobertura de repartiment a Barcelona amb una nova estació logística a Rubí | Amazon

Amazon ha anunciat una ampliació del seu equip de treball amb 2.000 noves posicions a Espanya durant el 2020, entre elles, les del personal que conformarà l’estació logística que s’obrirà a Rubí aquesta tardor, que necessitarà a curt termini 400 empleats. La companyia preveu assolir una plantilla fixa de fins a 9.000 persones a finals d’any.

Aquestes noves ocupacions inclouen llocs per a persones de tots els nivells de formació i perfils, des d'un gran nombre de llocs de nivell d'entrada en operacions fins a enginyers, desenvolupadors de programari, científics de dades i experts en computació en el núvol.

Expansió territorial

A més de l’estació logística de Rubí, Amazon n’obrirà dues més a Múrcia i Leganés (Madrid), així com dos centres logístics a Dos Hermanas (Sevilla) i Alcalá de Henares (Madrid).

La companyia també està ampliant la seva Tech Hub de Madrid, que ja té 300 desenvolupadors i enginyers informàtics treballant en aplicacions de programari per a Amazon Business, tecnologies de lectura i Kindle, i tecnologia per a la venda minorista. Amazon Web Services obrirà una nova regió de AWS Europa (Espanya) amb un centre de dades situat a Aragó, que estarà operatiu entre finals de 2022 i principis de 2023.

Ocupacions indirectes

Un estudi encarregat per Amazon a la consultora d'estratègia i economia Keystone estima que les empreses que participen en la seva cadena de subministrament, que inclouen, per exemple, serveis de construcció, immobiliaris i serveis professionals, van generar 82.000 llocs de treball addicionals fins a finals de 2019. Aquesta xifra inclou també als que treballen per a les més de 8.000 pimes espanyoles que actualment venen a la plataforma ecommerce.

L'actual xarxa d’Amazon a Espanya abasta més de 28 centres diferents, incloent centres logístics i de distribució, estacions logístiques, oficines corporatives, centres de desenvolupament de programari i un centre d'R+D especialitzat en aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial. L’empresa ha invertit en energia renovable en prop de 200 MW fins ara que es posaran en funcionament en breu amb la finalitat de proveir les seves operacions i centres de dades.