Qilimanjaro Quantum Tech guanya el premi Senén Vilaró

La UB reconeix la solució basada en computació quàntica al núvol desenvolupat per la ‘spin-off’

Categories:

Redacció

El premi reconeix la innovació de Qilimanjaro Quantum Tech
El premi reconeix la innovació de Qilimanjaro Quantum Tech | Qilimanjaro Quantum Tech

Qilimanjaro Quantum Techspin-off de la Universitat de Barcelona, el Barcelona Supercomputing Center i l'Institut de Física d'Altes Energies, ha guanyat el premi Senen Vilaró 2021 a la millor empresa innovadora que atorga el Consell Social de la Universitat de Barcelona. La companyia, impulsada per quatre alumni de la UB, ha desenvolupat un sistema de computació quàntica que permet aplicar algorismes des de dipositius amb accés al núvol.

L’empresa treballa també en dispositius quàntics portàtils amb requeriments energètics menors que la computació quàntica actual. Una tecnologia que, segons ha apuntat la UB en un comunicat, permetrà la spin-off accedir al mercat “abans que altres projectes similars”. Actualment, la companyia ja ha signat dos contractes amb clients de França i els Emirats Àrabs Units per valor de més de 3 milions d’euros.

La computació quàntica augmenta la potència de càlcul dels processadors gràcies als fenòmens de la física quàntica. Aquest model permet a les computadores abordar problemes relacionats amb qüestions com els nous fàrmacs, les fluctuacions financeres o les rutes logístiques que romanen fora de les possibilitats de les supercomputadores actuals.