Akamu, el joc per estudiar Enginyeria

Un grup d’estudiants de la UPC, Darmstadt i Lisboa creen una plataforma per retenir coneixements dels graus universitaris

Categories:

Redacció

Fernando Amador, l'estudiant de la UPC que ha dissenyat Akamu
Fernando Amador, l'estudiant de la UPC que ha dissenyat Akamu | UPC

La xarxa d’universitats europees Unite! ha premiat l’app Akamu un projecte de joc en línia ideat per un estudiant de la Universitat Politècnica de Catalunya juntament amb altres alumnes de les universitats de Darmstadt (Alemanya) i Lisboa (Portugal) que proposa els duels de preguntes i respostes entre jugadors a ravés del mòbil per retenir en la memòria conceptes relacionats amb els estudis d’Enginyeria. A més d’ajudar els matriculats als graus d’Enginyeria, la plataforma també genera informació sobre l’aprenentatge, de manera que el professorat pot conèixer el grau de dificultat de les preguntes per a millorar la docència.

Els continguts s’introdueixen de manera col·laborativa entre estudiants i docents, i aporten coneixement sobre temes que s’estan donant actualment a l’aula o de cursos anteriors.

El premi consisteix en una estada a la Universitat de Lisboa per als estudiants guanyadors.

Millorar la docència per al talent futur

El 4t Diàleg Unite!: Past, Present and Future, que té lloc del 29 de novembre a l'1 de desembre, reuneix més de 200 experts de les set universitats europees que formen part de l'aliança Unite!, així com representants del món de la indústria, d'institucions i governs per debatre sobre els temes clau per al futur del desenvolupament europeu.

En aquesta trobada es continua donant forma a l’aliança Unite!, la xarxa europea universitària d’Innovació, Tecnologia i Enginyeria integrada per la UPC, la Technical University of Darmstadt, l’Aalto University, el Royal Institute of Technology (KTH), les Grenoble INP graduate schools of engineering and management (University Grenoble Alpes), el Politecnico di Torino i la Universidade de Lisboa. L'objectiu de la trobada és compartir idees i aprendre de les millors pràctiques en els àmbits de la docència i la recerca, en les quals ja treballa l'aliança Unite!, per construir la universitat europea del futur.

Etiquetes