La Fundació i2CAT adapta les holoconferències en 3D al sector hoteler

La tecnologia s’ha mostrat amb un tour per quatre ‘Concept Rooms’ dissenyades per estudis d’interiorisme

Categories:

Redacció

El sistema HoloMIT s'ha adaptat fins ara al sector immobiliari i a l'hoteler, però els seus impulsors no descarten la seva aplicació en altres entorns, com l'escola o l'empresa
El sistema HoloMIT s'ha adaptat fins ara al sector immobiliari i a l'hoteler, però els seus impulsors no descarten la seva aplicació en altres entorns, com l'escola o l'empresa | Cedida

La Fundació i2CAT ha mostrat aquest dimecres al congrés interihotel una adaptació del seu sistema HoloMIT pensada pel sector hoteler. Aquesta tecnologia està pensada per realitzar holoconferències en 3D,un tipus de comunicació considerada l’evolució natural de les videoconferències, que captura i comprimeix vídeo volumètric en temps real per oferir una experiència immersiva. A través d’aquesta eina, a la qual s’accedeix a través d’ulleres de realitat virtual (RV), els usuaris poden endinsar-se en espais recreats en 3D i interactuar amb els objectes i els altres usuaris.

Les aplicacions d’aquesta tecnologia són múltiples i variades, però fins ara i2CAT l’ha adaptada a dos sectors productius. En primer lloc al món immobiliari, pensant en opcions com visitar reformes en plena construcció, entrevistar-se virtualment amb els arquitectes o mostrar els canvis d’un pis simulats en un entorn virtual. L’altre sector és l’hoteler, al qual se li presenta la possibilitat de mostrar les habitacions en temps real i adaptar-les a les necessitats dels clients, abans que aquests visitin presencialment els establiments.

La fundació ha ensenyat les capacitats del seu sistema a través de quatre Concept Rooms elaborades originalment per una edició virtual del congrés. Els espais han estat elaborats per quatre estudis creatius d’Interiorisme (Wilson Associates, Cuarto Interior, Lagranja Design i Patrick Genard & Asociados), que han dissenyat unes habitacions virtuals que s’adapten a les necessitats de nous perfils de viatgers. Aquestes Concept Rooms es presenten ara en forma de tour virtual al congrés del CCIB, i els espectadors poden visitar-los de manera immersiva gràcies a la tecnologia d’i2CAT.

Un dels punts més rellevants del sistema HoloMIT és la seva optimització de recursos energètics. La implementació del PC-MCU, un component dissenyat exclusivament per aquesta tecnologia, permet optimitzar els cabals volumètrics segons les necessitats dels usuaris i dels escenaris i traçats concrets. La Fundació també contempla adaptacions de la tecnologia per a altres activitats, com el seu ús en les escoles com a aules virtuals o per a organitzar trobades empresarials, però tenen clar que, per fer-ho, primer cal disposar de tota la infraestructura de hardware necessària.