El Salvador construirà la primera ‘Ciutat Bitcoin’ del món

La població tindrà forma de moneda, incorporarà un aeroport i s’alimentarà íntegrament d’energia geotèrmica

Categories:

Redacció

El Salvador vol finançar la construcció de la població, que començarà el 2022, amb bons 'tokenitzats'
El Salvador vol finançar la construcció de la població, que començarà el 2022, amb bons 'tokenitzats' | @PresidenciaSV (Twitter)

El president d’El Salvador, Nayib Bukele, ha anunciat la creació de la primera ciutat finançada per Bitcoin (BTC) del món, anomenada Bitcoin City. La nova població, la construcció de la qual està prevista per 2022, s’edificarà entre la ciutat de La Unión i el volcà de Conchagua, amb la intenció d’aprofitar l’energia geotèrmica per alimentar la ciutat i minar criptomonedes. Aquesta política arriba després que el mes de setembre l’Estat centre-americà establís el Bitcoin com a moneda de curs legal juntament amb el dòlar estatunidenc.

“Bitcoin ha començat a canviar el món i el canviarà encara més. El Salvador està en un moment històric”, ha assegurat Bukele. La ciutat que preveu construir el president d’El Savador té una planificació circular en forma de moneda, amb una plaça al centre que tindrà gravat el logotip de Bitcoin. D’acord amb les paraules del primer ministre, la Bitcoin City funcionarà íntegrament amb energia geotèrmica renovable, incorporarà un aeroport i dedicarà el 50% del seu espai a àrees residencials. Això no obstant, Bukiele no ha especificat quines dimensions tindrà la nova metròpoli.

Per finançar aquest macroprojecte, El Salvador emetrà 1.000 milions de dòlars en forma de bons tokenitzats a 10 anys a Liquid Network, la xarxa de transaccions de Bitcoin gestionada per Blockstream. La intenció de l’executiu salvadoreny és emprar la meitat d’aquests diners per costejar les despeses inicials de la construcció de la Bitcoin City, mentre que la resta d’ingressos s’invertiran directament en la compra de BTC.

Una ciutat sense impostos

Un dels aspectes que més ha subratllat Nayib Bukele és l’absència pràcticament total d’impostos per als habitants i treballadors de Bitcoin City. L’IVA serà l’únic impost present a la població, i la seva recaptació servirà per pagar els bons de municipalitat i finançar la infraestructura pública i el manteniment de la ciutat. El President ha assegurat que no gravaran la renda, la propietat, els beneficis o les contractacions. “El Salvador serà el centre financer del món. El Singapur d’Amèrica", ha declarat el CSO de Blockstream, Samson Mow.

Mentre El Salvador segueix endavant en els seus plans per convertir-se en l’entorn ideal per als inversors en criptomonedes, el Fons Monetari Internacional (FMI) ha recomanat al país centre-americà fer marxa enrere en l’ús de Bitcoin com a moneda de curs legal. Segons argumenten en un comunicat, “l’alta volatilitat” dels preus de la moneda electrònica comporta una sèrie de riscos que podrien afectar la protecció del consumidor, la integritat financera i l’estabilitat financera. L’FMI també esperona El Salvador a augmentar la vigilància sobre l’ús que es fa de la criptomoneda, per tal d’evitar situacions com el blanquejament de diners o el finançament d’actes terroristes.

Etiquetes