Google desxifra jeroglífics amb intel·ligència artificial

Fabricius utilitza la tecnologia ‘machine learning’ per incrementar el seu coneixement en la traducció de llengües antigues

Categories:

Redacció

Fabricius utilitza la intel·ligència artifical per traduir jeroglífics
Fabricius utilitza la intel·ligència artifical per traduir jeroglífics | Google

Google ha llançat Fabricius, una eina basada en la intel·ligència artificial (IA) per llegir els jeroglífics dels antics egipcis. El projecte s’ha desenvolupat de la mà d’acadèmics i experts d’Austràlia en la tecnologia machine learning per donar suport a la traducció d’aquestes escriptures.

L’objectiu és que Fabricius millori el seu coneixement i la capacitat de traducció a mesura que s’introdueixen nous textos. El sistema està basat en codi obert per permetre estendre la tecnologia a l’aprenentatge de llengues antigues.

 

 

Per a usuaris i professionals

L’aplicació compta amb tres nivells diferents pensats per a usuaris amb coneixements diferents. D’aquesta manera, el primer permet obtenir els coneixements bàsics de l’escriptura i fer traduccions bàsiques, mentre que el més alt està pensat per a professionals de l’egiptologia.

Fabricius s’ha presentat en motiu del 221 aniversari del descobriment de la Pedra Rosetta, que va permetre desxifrar l’escriptura jeroglífica, com a nova proposta de Google Arts & Culture.