La importància del disseny modular per la Web 3.0

L’ús de mòduls intel·ligents, l’equivalent a les API de la Web 2.0, permetrà escalar el desenvolupament d’aplicacions basades en ‘blockchain’

Categories:

Marc Vilajosana

L'empresa Decentology ha desenvolupat uns mòduls intel·ligents per facilitar el desenvolupament d'eines 'blockchain'
L'empresa Decentology ha desenvolupat uns mòduls intel·ligents per facilitar el desenvolupament d'eines 'blockchain' | Marc Vilajosana

La Web 3.0, també coneguda com a web semàntica o data web, és l’evolució de la Web 2.0, la xarxa interactiva que sosté la internet que coneixem avui dia. Aquesta nova tecnologia, basada en l’ús d’aplicacions descentralitzades a partir de blockchain, permet el desenvolupament d’aplicacions com la intel·ligència artificial, però la seva complexitat i la manca d’entorns on compartir coneixement limita el seu creixement.

“Si el codi fos modular, tot seria molt més fàcil”, ha assegurat el CEO i cofundador de Decentology, Nik Kalyani, en una conferència celebrada aquest divendres a la Cambra de Comerç de Barcelona, dins del congrés Democracy 4 All. L’emprenedor ha apuntat que l’èxit de la Web 2.0 es deu a la democratització de les API (Application Programming Interfaces), unes eines amb les quals “els desenvolupadors poden crear innovació sense comprometre la seva seguretat”. Kalyani ha asseverat que les API són les responsables de “convertir internet en un entorn obert” i de “donar una oportunitat a milions de desenvolupadors” sense la necessitat de tenir coneixements altament especialitzats.

Kalyani: "Les API van convertir internet en un entorn obert i han donat oportunitats a milions de desenvolupadors"

Pel CEO de Decentology, la clau de les API són la seva composabilitat, és a dir, el disseny modular que permeten. “Per programar els contractes intel·ligents de la Web 3.0 necessites alts coneixements i la documentació acostuma a estar incompleta”, ha assenyalat Kalyani. És per això que des de la seva companyia estan treballant en Hyperverse, un “marketplace obert i descentralitzat” que admet tota mena d’aplicacions de blockchain dissenyat a partir del que han anomenat Smart Moduls, l’equivalent a les API en l’entorn de la Web 3.0.

“Són com peces de LEGO”, ha exemplificat l’empresari, qui assegura que, amb aquesta solució, “el desenvolupament és molt simple, perquè només cal unir els mòduls”. Així mateix, Kalyani també ha remarcat la seguretat d’aquesta proposta, atès que cadascun dels mòduls està blindat per si mateix. “Ara, els desenvolupadors de tot el món poden ajuntar aquests blocs i construir solucions que generin ingressos, fins i tot si no tenen les habilitats de programació necessàries”, ha conclòs.