Neix l’associació Tecnio per facilitar transferència tecnològica a Catalunya

L’entitat agruparà 59 centres d’investigació i rebrà un ajut de 300.000 euros d’ACCIÓ

Categories:

RedaccióACN

Els centres amb el segell Tecnio van obtenir 300 milions d'euros d'ingressos entre 2016 i 2019
Els centres amb el segell Tecnio van obtenir 300 milions d'euros d'ingressos entre 2016 i 2019 | ACCIÓ

Un total de 59 grups de recerca ubicats a Catalunya, entre els quals es troben totes les universitats del territori, han creat l’associació Tecnio, un organisme amb la voluntat d’impulsar la transferència tecnològica i la connexió dels investigadors amb el món empresarial. El nou ens agruparà tots els centres d’investigació que ja compten amb el segell Tecnio, una acreditació atorgada per l’agència per a la competitivitat de l’empresa (ACCIÓ) de la Generalitat.

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquesta associació “permetrà fer un pas més en la col·laboració entre empreses i agents de recerca a Catalunya per garantir que el coneixement que es genera a les universitats es traslladi al teixit productiu”. El Departament donarà suport econòmic a l’associació Tecnio amb una dotació de 300.000 euros en els pròxims tres anys per reforçar la visió de mercat d’aquests agents.

Per la seva banda, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha subratllat que "el gran repte" de Catalunya és "millorar la capacitat d'innovació" per convertir-la en "un dels motors principals" de l'economia. "Hem de posar el talent al servei de la transformació del país, per tal de desenvolupar un teixit empresarial més innovador, que faci créixer la competitivitat", ha indicat.

Segons dades que ofereix el Govern, entre els anys 2016 i 2019, els centres que comptaven amb l'acreditació Tecnio van obtenir 300 milions d'euros d'ingressos totals i 90 milions en contractes d'R+D+I amb empreses. Alhora, de la seva recerca aplicada en van sorgir 61 patents que es van transferir a les empreses i es van crear 17 spin-offs.