Electromaps, el mapa europeu de punts de recàrrega elèctrica basat en algoritmes

L’empresa barcelonina utilitza la intel·ligència artificial per localitzar les estacions per a vehicles elèctrics del continent, i ja registra més de 180.000 equipaments

Redacció

L'aplicació, disponible per a web i dispositius mòbils, ja supera els 165.000 usuaris finals
L'aplicació, disponible per a web i dispositius mòbils, ja supera els 165.000 usuaris finals | @electromaps (Twitter)

La mobilitat elèctrica avança a pas lent però ferm a Catalunya. El Principat és el segon territori amb millor valoració a l’Estat espanyol pel que fa a les infraestructures de recàrrega elèctrica segons l’Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (ANFAC). Per tal de seguir apuntalant el camí cap a un transport més sostenible, l'empresa catalana Electromaps ha desenvolupat una aplicació col·laborativa basada en algoritmes d'intel·ligència artificial que és capaç de localitzar en temps real tots els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la Unió Europea.

La plataforma, cofinançada per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), proveeix dades sobre la ubicació d’estacions de càrrega de totes les tipologies disponibles al continent, tant pel que respecta al preu com a la titularitat, i ja té registrats més de 180.000 equipaments. “La nostra aplicació proposa una mobilitat elèctrica sense fronteres i per això hem unificat en un sol sistema tots els punts de recàrrega per a vehicle elèctric”, assegura el cap de màrqueting d’Electromaps, Jonan Basterra.

La plataforma d’Electromaps és utilitzada per 180.000 usuaris, que poden afegir i actualitzar la informació captada pels algoritmes

La companyia disposa de 165.000 usuaris finals avui dia segons la seva pàgina web, amb la previsió d’arribar als 200.000 a finals d’any, fet que suposaria un creixement del 100% des de l’inici del 2021. Aquesta comunitat té veu i vot en la plataforma, ja que els usuaris poden afegir i compartir informació, com identificar un nou punt de recàrrega, actualitzar un servei o determinar la forma de pagament. “Des d’Electromaps podem oferir un servei global perquè ens nodrim tant de les aportacions dels usuaris dels vehicles elèctrics com dels propietaris dels punts de càrrega, de les plataformes de roaming o dels gestors de càrrega”, explica Basterra.

La plataforma d’Electromaps està disponible per a web i per a dispositius mòbils iOS i Android. L’empresa es va fundar l’any 2009, té la seva seu a Barcelona i actualment compta amb 22 treballadors. La companyia ha arribat a acords amb 750 proveïdors de punts de recàrrega, que aglomeren administracions i corporacions públiques, companyies elèctriques, petites empreses i entitats del sector de la mobilitat elèctrica, entre altres.