La Generalitat impulsa una acadèmia en línia per formar experts en ciberseguretat

El nou paquet de propostes per combatre el cibercrim inclou un programa per reforçar la seguretat dels sistemes de les universitats

Categories:

Redacció

La Generalitat vol reforçar els sistemes de seguretat
La Generalitat vol reforçar els sistemes de seguretat | Stefan Coders / Pixabay

El Departament de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha anunciat la creació de la Cyberacademy, una plataforma e-learning per generar talent en l’àmbit de la ciberseguretat i promoure una major oferta formativa adaptada a les necessitats del mercat. Aquesta és una de les iniciatives presentades d’un paquet de propostes que inclou un programa liderat per l’Agència de Ciberseguretat per reforçar la seguretat dels sistemes TIC a les universitats que vulguin acollir-s’hi i de diversos programes acadèmics amb la finalitat de potenciar el reskilling de treballadors d’altres àrees cap a la creació d’espais segurs.

La mesura s’ha presentat en el marc de l’atac de ransomware rebut per la Universitat Autònoma de Barcelona el passat 11 d’octubre. Aquesta mena d’incidents s’han estès en l’esfera política i privada durant la pandèmia a causa de l’elevat grau de digitalització assolit en pocs mesos.

D’acord amb l’informe de tendències del primer trimestre del 2021 de l’Agència de Ciberseguretat, s’ha constatat que les organitzacions objectiu dels atacs de ransomware són cada vegada més grans. La mida mitjana de les entitats víctimes d’aquests atacs ha crescut un 400% en un any i majoritàriament es concentren en sector com l’educació, el sector públic o el sector salut.