Mediapro i el Johan Cruyff Institute llancen un curs d’especialització en eSports

La formació vol preparar professionals especialitzats en gestió per a un sector emergent

Redacció

El Grup Mediapro i el Johan Cruyff Institute han llançat un curs online gratuït massiu sobre eSports
El Grup Mediapro i el Johan Cruyff Institute han llançat un curs online gratuït massiu sobre eSports | Mediapro

El Grup Mediapro i el Johan Cruyff Institute han llançat un curs online gratuït massiu (MOOC) per obtenir les bases del negoci creixent rere els eSports. La formació repassa l’evolució de la indústria a través dels players i stakeholders amb vídeos, podcasts, entrevistes, informes i articles per conèixer què són els esports electrònics, com funciona el sector i les oportunitats que presenta, el marc legal i els principals actors i rols, entre altres elements que configuren aquesta indústria emergent.

La formació, basada en la gamificació, està destinada a professionals del màrqueting, la comunicació, la consultoria, els gestors i els directors de qualsevol sector i té una durada de quatre setmanes.

Un sector en creixement

Segons la consultora Newzoo, l’audiència global dels eSports arribarà enguany als 495 milions de seguidors a tot el món, entre públic ocasional i fidel. De cara al 2023, les previsions són arribar als 646 milions, amb un creixement anual que rondarà el 10%. Pel que fa a volum de negoci, la indústria generarà una facturació de 1.100 milions de dòlars, el 10,6% més que en un any abans.

A més a més, segons Strock Consulting, els eSports s’han col·locat a Espanya en el vuitè lloc del rànquing d’esports per nombre de contractes amb patrocinadors.

Els eSports es troben en el 8è lloc del rànquing d’esports per nombre de contractes amb patrocinadors

Aquestes xifres demostren la importància d’un sector a l’alça que encara està en desenvolupament i presenta nombroses oportunitats de negoci. En aquest sentit, Mediapro i Johan Cruyff Institute han unit forces amb el propòsit de fomentar la formació en l’àmbit de la gestió dels eSports.

El grup audiovisual aportarà  el lideratge en el sector, amb projectes com LVP (l’organització més gran d’eSports en llengua hispana) i UBEAT (OTT i canal de televisió amb continguts del sector), mentre que l’escola sumarà el seu knowhow i experiència en formació en gestió esportiva.