L’ATM tanca temporalment la web de la T-Mobilitat

El portal ha deixat al descobert les dades personals de 2.000 usuaris en la setmana de la seva inauguració

Categories:

RedaccióACN

L'ATM ha obert un expedient informatiu a SocMobilitat, l'empresa encarregada del desenvolupament de la pàgina web
L'ATM ha obert un expedient informatiu a SocMobilitat, l'empresa encarregada del desenvolupament de la pàgina web | ATM

L’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) ha anunciat el tancament temporal de la pàgina web de la T-Mobilitat després de l’error que ha deixat al descobert les dades de 2.000 usuaris. Els gestors del servei han posat en marxa una “anàlisi exhaustiva” en col·laboració amb l’Agència de Ciberseguretat per tal de detectar altres possibles vulnerabilitats que hagin afectat el servei. A conseqüència d’aquesta situació, l’ATM obrirà un expedient informatiu a SocMobilitat, l’empresa responsable del desenvolupament del portal.

La presa d’aquestes mesures arriba després que el desenvolupador Edin Kapić detectés i compartís a través de Twitter les inconsistències de la pàgina web i la possibilitat d’accedir al panell de control amb l’usuari d’administrador, des d’on podria haver consultat, modificat o esborrat les dades d’uns 2.000 usuaris. Després de notificar-ho, els responsables del servei van canviar la contrasenya i tancar l’accés no desitjat.

Els problemes amb la seguretat del web arriben només dos dies després que l'ATM anunciés l’ampliació de les proves d'usabilitat de la T-Mobilitat a la ciutadania en general, que venien acompanyades de nous canals digitals com el web i l'aplicació mòbil. Es tracta d'una fase més de les proves que ja van començar 4.000 usuaris al juny amb la verificació de la validació, tant amb la targeta recarregable com amb el telèfon mòbil.

Retrets de l’Ajuntament a l’ATM

La bretxa de seguretat del web de la T-Mobilitat ha fet saltar les alarmes a l’Ajuntament de Barcelona, que situa les mirades cap a l’ATM. "Estem molt preocupats. No podem dir-ho d'una altra manera, creiem i estem convençuts que la T-Mobilitat és imprescindible, cabdal i que portem massa temps esperant", ha expressat la regidora de Mobilitat del consistori, Laia Bonet. "No ens podem permetre cap pas enrere i cap aturada. Entenem que l'ATM ha de vetllar perquè això sigui així i així els ho hem fet arribar", ha afegit.