La T-Mobilitat inicia una prova pilot amb l’arribada del MWC

L’ATM repartirà 4.000 targetes ‘contactless’ amb viatges il·limitats fins dijous a les estacions de metro i FGC pròximes a la Fira

Categories:

RedaccióACN

La T-Mobilitat, la targeta que havia de revolucionar el sistema de transport públic català, inicia les seves proves amb el MWC
La T-Mobilitat, la targeta que havia de revolucionar el sistema de transport públic català, inicia les seves proves amb el MWC | Aina Martí (ACN)

Després d’anys de preparació, la T-Mobilitat arriba per primera vegada a la ciutadania en forma de prova entre aquest dilluns i el pròxim 1 de juliol, període de temps en què se celebra el Mobile World Congress (MWC). La previsió inicial era testejar el nou sistema de bitllets digitals de la xarxa de transport públic amb els 30.000 assistents previstos per la fira, però els errors detectats en les màquines de validació han limitat el seu rang d’actuació. Finalment, es repartiran només 4.000 targetes de validació a les estacions de Plaça Espanya, Europa-Fira i Fira, que permetran als voluntaris viatjar sense limitacions fins al dijous.

Juntament amb les targetes contactless, l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM) també iniciarà una prova pilot del sistema de validació de bitllets a través del mòbil, que estarà disponible per a dispositius Android que incorporin tecnologia NFC i podran utilitzar els usuaris que rebin les targetes de prova. L’aplicació en qüestió requerirà un codi d’activació personal, que l’ATM enviarà per correu electrònic a les persones que decideixin participar.

Una revolució del transport posposada

La T-Mobilitat és un projecte nascut el 2014 amb la voluntat de revolucionar el sistema de transport públic català, que consisteix en una targeta contactless amb tarifes individualitzades basades en freqüència d’ús i distància. La iniciativa havia de posar-se en marxa el 2016, però diversos problemes amb les empreses concessionàries i canvis en el contracte per qüestions relacionades amb la protecció de dades han comportat múltiples retardaments.

El Govern contempla activar el funcionament del nou sistema de mobilitat el gener de 2022 a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, tal com va declarar el passat mes de maig l’ara exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Des de 2019 s’ha anat instal·lant a les màquines de validació de les estacions de la xarxa de metro la tecnologia necessària perquè funcionin les T-Mobilitat. En el futur es preveu estendre el sistema a tota Catalunya, però encara no s’han fixat dates.

Etiquetes