TRAM millora la seva accessibilitat informativa amb codis QR amb audiodescripció

El servei de transport públic també treballa per millorar els horaris en temps reals disponibles a la pàgina web i a Google Maps

Categories:

ACN

La instal·lació del sistema NaviLens permetrà millorar l'accessibilitat a la informació del servei de tramvia per a persones amb discapacitat visual
La instal·lació del sistema NaviLens permetrà millorar l'accessibilitat a la informació del servei de tramvia per a persones amb discapacitat visual | @TRAM_Barcelona (Twitter)

El Tramvia de la Regió Metropolitana de Barcelona (TRAM) ha implementat tres noves millores de l'accessibilitat a la informació de servei en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. La novetat més destacada és la instal·lació del sistema NaviLens, una tecnologia de lectura intel·ligent i a distància de codis QR que permet als usuaris ubicar-se a les instal·lacions tramviàries amb l'audiodescripció del seu contingut, com el nom de la parada, la direcció o les incidències. Aquest sistema ja funciona a la xarxa de metro i autobusos de Barcelona des del mes d’abril, quan TMB va implementar-lo a les seves parades.

D’altra banda, el Tramvia i Google estan treballant conjuntament per oferir els horaris de tota la xarxa en temps reals als usuaris del cercador en línia. A través d'un accés creat a propòsit, l'empresa tecnològica pot disposar dels horaris modificats cada pocs segons i donar la informació més acurada possible als viatgers. D'aquesta manera, tant si fan la cerca a través de Google Maps com a través de l'aplicació mòbil o la web de TRAM, els horaris estan adaptats a la realitat.

Per últim, la web tram.cat ha modificat diferents aspectes de la seva visualització per assolir els criteris de conformitat d'una pàgina doble A, és a dir, adequada per a persones amb dificultats auditives i visuals. Aquesta valoració s’ha assolit després d’aplicar millores com utilitzar text en comptes d’imatges per transmetre informació, garantir una navegació coherent amb esquemes repetitius o donar la possibilitat d’augmentar la mida del text fins al 200% sense perdre contingut ni funcionalitats.