WhatsApp treballa en un sistema de transcripció dels missatges de veu

La companyia desenvolupa la nova funcionalitat per a dispositius iOS i utilitza la tecnologia pròpia dels telèfons d’Apple

Categories:

Redacció

La funcionalitat ha estat testejada en les versions beta de WhatsApp per a iOS, però no hi ha informació sobre la seva disponibilitat per a Android
La funcionalitat ha estat testejada en les versions beta de WhatsApp per a iOS, però no hi ha informació sobre la seva disponibilitat per a Android | Ekaterina Bolovtsova (Pexels)

Els missatges de veu són, des de fa anys, una alternativa molt utilitzada pels usuaris de WhatsApp als missatges de text i les trucades telefòniques, però també s’han convertit en un mètode de comunicació molt criticat per part de la ciutadania. Per tal d’ampliar la seva acceptació, la companyia treballa en un sistema de transcripció d’aquests àudios per als dispositius iOS de cara a la propera actualització de l’aplicació, d’acord amb el portal especialitzat WaBetaInfo.

Segons informen persones que han estat testejant la darrera versió beta de WhatsApp per a telèfons mòbils d’Apple, la transcripció de missatges de veu serà una funció opcional que utilitzarà la tecnologia implementada dins dels mateixos dispositius, la qual cosa implica que la informació no passarà pels servidors de Facebook. Això no obstant, l’activació d’aquesta característica requerirà l’acceptació d’un permís addicional, a través del qual autoritzarem que s’enviïn dades de la nostra transcripció a Apple. Una vegada el missatge s’hagi convertit a text per primera vegada, aquest s’emmagatzemarà en la base de dades de WhatsApp, de manera que no caldrà tornar a transcriure’l més endavant.

Aquesta és una de les novetats en les quals WhatsApp treballa en les seves versions beta, com ho són també la possibilitat d’escoltar els àudios abans d’enviar-los o bé la d’amagar l’hora de la nostra darrera connexió en aquells contactes que escollim. Amb tot, no hi ha indicis que aquesta novetat s’incorpori al mateix temps en els dispositius Android, atès que utilitza un sistema propi d’Apple per funcionar. A hores d’ara, es desconeix si la nova funcionalitat serà exclusiva per a iPhones o bé es desenvoluparà un sistema alternatiu per funcionar en tota mena de smartphones.

Etiquetes