Tesla Bot, el robot humanoide per les tasques més feixugues

La màquina funciona amb les xarxes neuronals utilitzades als vehicles elèctrics de la companyia, i el seu primer prototip arribarà el 2022

Categories:

Redacció

El Tesla Bot mesurarà 1,76 metres i serà capaç de suportar càrregues de fins a 20 kg
El Tesla Bot mesurarà 1,76 metres i serà capaç de suportar càrregues de fins a 20 kg | Cedida

Elon Musk, president executiu de Tesla, ha presentat aquest divendres el Tesla Bot, un nou robot amb aspecte humanoide dissenyat per dur a terme “activitats perilloses, repetitives i avorrides” per als humans. La nova aposta de la companyia especialitzada en mobilitat elèctrica es troba actualment en fase de desenvolupament, i està previst que el primer prototip arribi durant el 2022.

En essència, el Tesla Bot és una implementació del sistema d’intel·ligència artificial per xarxes neuronals Autopilot, utilitzat pels vehicles autònoms de la companyia, en un cos amb forma humanoide. El robot vindrà equipat amb un ordinador FSD (Full Self-Driving) similar als sistemes d’autoconducció que incorporen els cotxes elèctrics de l’empresa, raó per la qual el cap de la màquina, recobert per un material semitransparent, inclourà diverses càmeres per tal d’assegurar la mobilitat autònoma del robot. Així mateix, el rostre és ocupat per una pantalla que mostrarà informació d’utilitat als usuaris.

El robot dissenyat per Tesla tindrà una alçada d’1,76 metres i un pes de 56 kg, i serà capaç de desplaçar-se a una velocitat màxima de 8 km/h i de transportar càrregues de fins a 20 kg. A diferència d’altres propostes del sector, la companyia liderada per Musk ha pres el cos humà com a principal referent a l’hora de dissenyar l’aspecte intern i extern de la màquina, com demostren els més de 40 actuadors electromecànics, que realitzaran una funció similar a les articulacions humanes, o bé el disseny de les mans, pensades per realitzar accions similars a les que podria efectuar qualsevol persona.

Etiquetes