Tesla incorpora el català als seus vehicles

L’automobilística nord-americana és la primera a incloure la llengua en els cotxes que fabrica i distribueix

Categories:

Redacció

Tesla és la primera marca de cotxes que incorpora el català a la pantalla digital
Tesla és la primera marca de cotxes que incorpora el català a la pantalla digital | Tesla

El fabricant de vehicles elèctrics Tesla ha incorporat el català com a opció al menú lingüístic de la pantalla digital i es posiciona com la primera marca de cotxes que inclou aquesta llengua. Segons informa Plataforma per la Llengua, és el resultat de dos anys de treball conjunt entre l’ONG i la companyia automobilística americana el 2018 per incorporar el català en la tecnologia de l’empresa i en la pàgina web.

Tesla ha llançat una actualització 10.2 del software per poder incloure la llengua catalana i ha posat a disposició dels usuaris els manuals dels vehicles en el mateix idioma. Plataforma per la Llengua ha celebrat aquesta passa endavant, i ha assegurat que continuarà treballant perquè l’assistent de veu de l’automobilística també pugui compendre les ordres dels conductors en català.

Toyota, Lexus i Seat també han tarduït els manuals al català en versió digital gràcies a la intervenció de l’ONG, tot i que encara no estan disponibles per a la seva distribució en paper.

Tesla en els cotxes oficials

Amb la introducció del català en els cotxes de Tesla, Plataforma per la Llengua insta la Generalitat a adquirir cotxes de la marca, ja que considera que ha quedat obsolet l’acord de govern del 12 de novembre de 2019 a través del qual es podien comprar vehicles de proveïdors que no complissin amb els requisits de disposar de la pantalla digital, l'assistent i el manual d'instruccions en català, només "si no existeixen en el mercat productes o serveis que puguin acomplir els requisits de disponibilitat lingüística esmentats".

Etiquetes