Android fa una passa endavant cap a l’accessibilitat amb el control per expressions facials

Els ‘camera switches’ permetran als usuaris introduir ordres als telèfons mòbils aixecant les celles, somrient o mirant cap a un costat

Categories:

Redacció

La nova funcionalitat d'Android permetrà associar una sèrie d'expressions facials a ordres per controlar els telèfons mòbils
La nova funcionalitat d'Android permetrà associar una sèrie d'expressions facials a ordres per controlar els telèfons mòbils | mentatdgt (Pexels)

Google està treballant en la implementació de tecnologies de reconeixement facial com una eina d’accessibilitat en els telèfons mòbils que funcionin amb Android 12, de manera que els usuaris puguin controlar els seus dispositius amb diferents gestos, com somriure o mirar cap a un costat. Així ho ha avançat el portal XDA-developers després d’investigar la nova actualització de la Suite d’Accessibilitat del sistema operatiu, que ha arribat juntament amb la beta 4 d’Android 12.

La nova característica d’Android rep el nom de Camera Switches i forma part dels Switch Access de l’aplicació, una sèrie de mètodes que permeten controlar els dispositius sense utilitzar la pantalla tàctil. Ara per ara, l’eina reconeix fins a sis expressions facials: obrir la boca, somriure, aixecar les celles i mirar cap amunt, cap a l’esquerra o cap a la dreta. Aquestes accions es podran assignar a determinades funcions de control dels dispositius, com desplaçar la imatge amunt i avall, tornar al menú d’inici o bé activar i desactivar la funció de reconeixement facial. A més a més, per evitar introduir ordres involuntàries, els usuaris podran especificar als telèfons que només reconegui aquelles accions que es realitzin per duplicat.

Actualment, la Suite d’Accessibilitat dels mòbils Android incorpora una sèrie d’eines a disposició de les persones amb discapacitats, tals com un teclat en braille, la capacitat d’introduir ordres a través de la veu o l’accés al programari a través d’interruptors o teclats que substitueixin la pantalla tàctil, a les quals se sumarà aquesta nova funcionalitat. Es desconeix quan s’habilitaran els Camera Switches al públic (l’arribada d’Android 12 està prevista per aquest setembre), però les proves efectuades per XDA-developers desvelen que l’eina estarà també disponible per a dispositius que funcionin amb Android 11.