La intel·ligència artificial catalana que crea vídeos amb més de 200 càmeres a la vegada

IZI Recording Together produeix píndoles de concerts en viu de forma col·laborativa integrant els enregistraments del públic i músics

Categories:

Redacció

L'app permet gravar vídeos en directe de manera col·laborativa
L'app permet gravar vídeos en directe de manera col·laborativa | IZI Recording

L’empresa catalana IZI Recording Together ha creat una tecnologia que, a través d’algoritmes basats en la intel·ligència artificial, permet elaborar vídeos amb més de 200 càmeres en simultani. Es tracta d’una aplicació de mòbil que produeix vídeos de concerts en viu de forma col·laborativa, integrant els enregistraments del públic i músics amb la qualitat de l’àudio de la taula de so. D’aquesta manera, la start-up uneix artistes i assistents perquè puguin compartir les imatges i la seva experiència durant el concert en directe. 

La companyia, en paraules del CEO, Ricard Julià, ha posat “en contracte de nou els músics amb el seu públic per tal de generar una font d’ingressos pels artistes en un moment que les actuacions en directe s’han reduït de forma notable arran de la crisi de la Covid-19”. A més a més, Julià destaca que l’empresa està  “molt sensibilitzada amb el sector musical” i veu el “software com una eina molt útil per ajudar als creadors i artistes a recuperar-se econòmicament”. L’empresa destinarà un 51% dels ingressos que generi l’aplicació, a partir de les descàrregues a la xarxa, als mateixos conjunts musicals. Aquests ingressos es generaran a través de patrocinis que poden integrar-se en els vídeos de diverses maneres, però “la decisió última de la presència de marques és dels usuaris”, afirma el CEO. Per desenvolupar el projecte, l’empresa ha rebut 75.000 euros de la línia Startup Capital d’ACCIÓ.

Font: Departament d’Empresa i Treball

Pel que fa a la tecnologia, que serveix tant pels concerts presencials com on line, permet integrar vídeos de diverses qualitats i obtenir un resultat personalitzat. “Estem revolucionant l’ús de la càmera en els mòbils, ja que creem el mòbil amb 200 càmeres, combinant les gravacions dels músics des de l’escenari, les d’un grup d’amics que assisteix al concert o els que s’ho miren online des de casa”, apunta Julià.

Un cop presentat el prototip al 4YFN durant aquests dies de la seva celebració en simultani al Mobile World Congress, s’analitzaran les mètriques per tal de poder validar el producte, i es preveu que es pugui comercialitzar després de l’estiu per a dispositius iOS i Android.

Etiquetes