Universitats i empreses tecnològiques s’alien per cobrir les necessitats del mercat laboral

L’AENUI i el CCII tanquen un acord que estableix les bases per elaborar plans d’estudis adaptats a la realiat del sector TIC

Redacció

AENUI i el CCII tanquen un acord per creuar oferta i demanda de professionals TIC
AENUI i el CCII tanquen un acord per creuar oferta i demanda de professionals TIC | Col·legi d'Enginyers informàtics

L’Associació d’Ensenyants Universitaris de la Informàtica (AENUI) i el Consell General de Col·legis Professionals en Enginyeria Informàtica (CCII) han signat un conveni de col·laboració per posar en comú les necessitats d’ambdues parts en relació a la formació i demanda de professionals en els camps formatiu, científic, tecnològic i social en general.

L’acod, rubricat en un acte virtual, pretén “potenciar i fer pública una relació de fa molts anys”, ha assenyalat el coordinador de la AENUI, Faraón Llorens. En aquest sentit, l’objectiu és enfortir el paper del CCII com a organisme per aportar les demandes del sector empresarial en matèria de capacitació dels professionals que l’integren, i traslladar una imatge fidel de l’àmbit professional a les aules. “Estar al dia de les demandes ens permet traslladar-les a la docència universitària d’una manera àgil i d’acord a les seves necessitats”, ha afirmat el president del CCII, Fernando Suárez, qui ha afegit que cal reforçar les disciplines tecnològiques, és absurd que un alumne no sàpiga programar quan viu envoltat d’objectes programables”.

Posar en comú oferta i demanda permetrà aportar professionals qualificats segons les necessitats al mercat laboral

Per això, Llorens ha recordat que les universitats han d’estar pendents del que la societat demana per formar bons professionals i assegura que “més que un acord entre la AENUI i el CCII, es tracta d’un compromís públic amb la societat en uns moments en els que la informàtica juga un paper clau en el present, però més encara en el futur”.

Precisament la pandèmia de la covid-19, en paraules de Suárez, ha posat de manifest la necessitat d’un canvi en l’entorn formatiu. El president del CCII ha lamentat que algunes maneres “d’impartir classe i d’ensenyar estan profundament antiquades” i ha posat en relleu que l’educació ha d’experimentar urgentment la seva pròpia transformació digital.

JENUI 2020

La col·laboració entre les dues entitats es materialitzarà de manera immediata en la celebració de les XXVI Jornades sobre l’Ensenyament Universitari de la Informàtica (JENUI 2020), organitzades per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV). Per primera vegada en la seva trajectòria es desenvoluparan en format virtual els dies 8 i 9 de juliol. Aquestes jornades són un aparador per presentar enfocaments innovadors orientats a millorar la docència de la Informàtica a les universitats.

Etiquetes